Λαμπρή κι αξέχαστη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο, «θολή» εμφάνιση που θα ξεχαστεί από τον Παναθηναϊκό

Λαμπρή κι αξέχαστη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο, «θολή» εμφάνιση που θα ξεχαστεί από τον Παναθηναϊκό

Ηλίας Λαλιώτης 00:03 - 22.09.2024 / Ανανεώθηκε: 00:14 - 22.09.2024

Σε μια μαγική και ιστορική βραδιά μπροστά σε 50.000 φιλάθλους που τίμησαν τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου στο Καλλιμάρμαρο, ο Παναθηναϊκός AKTOR «λύγισε» απο τις απουσίες και ηττήθηκε 64-75 από την Παρτιζάν.

Η 21η Σεπτεμβρίου θα περάσει στην ιστορία. Το 6ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» πραγματοποιήθηκε στο Καλλιμάρμαρο μπροστά σε 50.000 φιλάθλους, οι οποίοι γέμισαν με περηφάνια για όσα έζησαν σε αυτή τη μαγική βραδιά, στη μνήμη του κορυφαίου παράγοντα του Παναθηναϊκού.

Όλες αυτές οι στιγμές θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό, όσων είχαν την τύχη να βρίσκονται μέσα σε αυτόν τον ιερό τόπο. Αντίθετα, η αναμέτρηση ανάμεσα στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν και την Παρτιζάν θα ξεχαστεί γρήγορα.

Σε ένα ματς με ιδιαίτερες συνθήκες, ούτως ή άλλως, αλλά και με πολλές απουσίες, καθώς εκτός από τους Μπράουν και Καλαϊτζάκη, προστέθηκαν και αυτές των Αντετοκούνμπο, Λεσόρ και Σλούκα, που δεν αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Κάπως έτσι η Παρτιζάν φυσιολογικά έφτασε στη νίκη με 75-64.

Ο Κέντρικ Ναν ήταν πρώτος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό έχοντας 16 πόντους, ενώ άλλους 11 πόντους πρόσθεσε ο Τζέριαν Γκραντ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η πρωτόγνωρη για τους αθλητές των δύο ομάδων συνθήκη της διεξαγωγής του αγώνα σε ανοιχτό γήπεδο, αλλά και η ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι 50.000 φίλοι του Παναθηναϊκού, είχε ως αποτέλεσμα να μπει αρκετά... χαλαρή η ομάδα του Εργκίν Αταμάν στο παρκέ. Η Παρτιζάν προηγήθηκε 0-6 με κύριο εκφραστή των επιθέσεών της τον Κάρλικ Τζόουνς και τον Ματίας Λεσόρ να συμπληρώνει στο ίδιο διάστημα 3 φάουλ! Ο Ιωάννης Παπαπέτρου πέτυχε το πρώτο καλάθι των πράσινων στο Καλλιμάρμαρο μετά από 4 λεπτά αγώνα, αλλά η αστοχία των πράσινων συνεχίστηκε. Μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου σκόραραν μόνο από τη γραμμή των βολών, ενώ οι Σέρβοι είχαν ξεκάθαρη υπεροχή μέσα στη ρακέτα, με τον Ντέιβις να δίνει λύσεις στο σκορ στην ομάδα του, η οποία προηγήθηκε με 8-15 στο τέλος της περιόδου.

Με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου ήρθε ένα ακόμα «χτύπημα» για την γραμμή ψηλών του Παναθηναϊκού, καθώς τρία.. εύκολα φάουλ χρεώθηκε και ο Γιουρτσεβέν. Η Παρτιζάν συνέχισε να βρίσκει σχετικά εύκολα διαδρόμους προς τη ρακέτα των «πράσινων», ενώ σκόραρε και στο τρανζίσιον, διατηρώντας τη διαφορά στα όρια της διψήφιας (15-24 στο 14' και 21-30 στο 17'). Στο ίδιο διάστημα το Τριφύλλι έβρισκε δύσκολα πόντους, κυρίως από ατομικές προσπάθειες του Ναν και του Γκραντ. Ο Ναν πέτυχε και το μοναδικό τρίποντο του ημιχρόνου για τον Παναθηναϊκό (24-30 στο 18'), αλλά μέσα σε ένα λεπτό η Παρτιζάν με Ντέιβις και Ουάσινγκτον βρήκε διψήφια διαφορά (24-36), για να κλείσει τελικά το 20λεπτο στο 27-36.

Με τους Σλούκα, Λεσόρ και Αντετοκούνμπο να μην υπολογίζονται για το δεύτερο ημίχρονο, η Πατιζάν συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης το πρώτο 5λεπτο της τρίτης περιόδου, εκμεταλλευόμενη τα λάθη των «πράσινων». Ο Παναθηναϊκός είχε τον Τζέριαν Γκραντ να... παλεύει μόνος στην επίθεση. Από τον Αμερικανό ξεκίνησε και μια προσπάθεια να μαζέψει τη διαφορά το Τριφύλλι, μετά από προσωπική προσπάθεια και καλάθι κ φάουλ, που συνοδεύτηκε από καλή άμυνα και τρίποντο (το δεύτερο στο ματς συνολικά) του Ερνανγκόμεθ, για το 37-42 στο 26' και 41-46 στο 28'. Σε εκείνο το σημείο, αρχικά με 5 βολές, η Παρτιζάν έτρεξε σερί 0-9 και πήγε για πρώτη φορά στο +14.

Με τις απουσίες να είναι πολλές για τον Αταμάν, που αναγκάστηκε να παίξει και με τον Σαμοντούροφ στο 5 και τη διαφορά να μην γυρνάει, αφού το μακρινό σουτ ήταν απαγορευτικό στο ανοιχτό γήπεδο και για τις δύο ομάδες, η τελευταία περίοδος ήταν ουσιαστικά διαδικαστική (ο Παπαπέτρου με δύο σερί τρίποντα μείωσε σε 62-69 1;51 για το τέλος, αλλά δεν ήταν αρκετό για την ανατροπή) με την Παρτιζάν να φτάνει στη νίκη και να κατακτά το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Δεκάλεπτα: 8-15, 27-36, 43-57,