Έκλεισε θέση στον τελικό του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός με περίπατο

Έκλεισε θέση στον τελικό του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός με περίπατο

Sportal newsroom 14:32 - 21.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:28 - 14.08.2024

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Παναθηναϊκός, καθώς οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη έλεγξαν το τέμπο και έφτασαν άνετα στη νίκη-πρόκριση (80-59).

Πολύ εύκολο ήταν το έργο του Παναθηναϊκού απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη ήταν ανώτερες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και έφτασαν με άνεση στην προκριση στον τελικό του Κυπέλλου για δεύτερη διαδοχική χρονιά, διεκδικώντας ένα ακόμα τρόπαιο.

Οι «πράσινες» από τα πρώτα λεπτά έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους, όταν και προηγήθηκαν με 19-2 σοτ 5ο λεπτό και ουδέποτε κοίταξαν πίσω, με τη διαφορά να ανεβαίνει συνεχώς και τις παίκτριες του «τριφυλλιού» να κάνουν ό,τι θέλουν στην αναμέτρηση.

Με τη νίκη αυτή ο Παναθηναϊκός έκλεισε θέση για τον τελικό στο κλειστό «Δύο Αοράκια» στις 18 Φεβρουαρίου και περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Εσπερίδες-Ελευθερία Μοσχάτου για να μάθει τον αντίπαλό του στο ραντεβού τίτλου στο θεσμό, στοχεύοντας φυσικά σε back to back κατάκτηση.

Η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου ξεχώρισε με 20 πόντους και 8/14 σουτ, με την Αλάιν να κάνει τη δουλειά κοντά στο καλάθι έχοντας 13 πόντους και 16 ριμπάουντ, Πολύ θετική παρουσία και από την Πηνελόπη Παυλοπούλου με 11 πόντους, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα, ενώ 12 πόντους πρόσθεσε η Τσβίτκοβιτς που ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και έδωσε τον τόνο στην ομάδα της.

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα, η Ελένη Πηλακούτα «άγγιξε» το triple double με 16 πόντους, 9 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ενώ 13 πόντους και 7 ριμπάουντ πρόσθεσε ο Κωνσταντίνα Σαρηγιαννίδου, με τις δύο παίκτριες να μην καταφέρνουν να αποτρέψουν την ήττα για τη ομάδα τους.

Τα δεκάλεπτα: 27-13, 47-26, 65-42, 80-59.