Ο σέντερ που θέλει ο Εργκίν Αταμάν στον Παναθηναϊκό!

Ο σέντερ που θέλει ο Εργκίν Αταμάν στον Παναθηναϊκό!

Ηλίας Λαλιώτης 11:09 - 25.06.2024 / Ανανεώθηκε: 11:20 - 25.06.2024

Ο Εργκίν Αταμάν αναφέρθηκε σε μια ακόμα «σημαντική μεταγραφή» και το Sportal αναλύει τα δεδομένα στον σχεδιασμό που κάνουν στον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός έχει ολοκληρώσει κατά 50% τον μεταγραφικό του σχεδιασμό με την απόκτηση του Λορέντζο Μπράουν. Ο Αμερικανός γκαρντ ήρθε στην Ελλάδα, πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και θα ανακοινωθεί ως το νέο απόκτημα της ομάδας. Μια κίνηση που δημιούργησε μεγάλο θόρυβο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Θόρυβο, ωστόσο, δημιούργησε και ο Εργκίν Αταμάν με τις δηλώσεις που έκανε στο τουρκικό κανάλι TRT, ανάβοντας... φωτιές στους φιλάθλους του Τριφυλλιού. «Ο Λορέντζο Μπράουν ήταν ο αγαπημένος μου πλέι μέικερ αυτή τη σεζόν μετά τον Κώστα Σλούκα. Μπορούμε επίσης να κάνουμε μια σοβαρή κίνηση στη θέση του σέντερ» είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Μπορεί να κάνουμε μια πολύ σημαντική μεταγραφή. Επιτρέψτε μου να μην πω το όνομά του».

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά, ο Τούρκος προπονητής του Παναθηναϊκού, σε συνεργασία με τους Σάνι Μπετσίροβιτς και Δημήτρη Κοντό έχει κάνει σαφές πως δεν θέλει μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ των Πρωταθλητών Ευρώπης, ώστε να διατηρήσει την εξαιρετική χημεία που τους έφερε στην κορυφή σε EuroLeague και Ελλάδα.

Μετά τον Λορέντζο Μπράουν θα γίνει μια ακόμα μεταγραφή σέντερ, την οποία ο Αταμάν θεωρεί πολύ σημαντική για να μπορέσει να εφαρμόσει ακόμα καλύτερα το αγωνιστικό του πλάνο. Ήδη με την προσθήκη ενός γκαρντ όπως ο πρώην άσος της Μακάμπι Τελ Αβίβ μπορεί να δώσει ακόμα μεγαλύτερο χρόνο στο αγαπημένο του σχήμα με τρεις «κοντούς» στο παρκέ, αλλά θέλει πίσω από τον Ματίας Λεσόρ και έναν σέντερ με χαρακτηριστικά που θα τον συμπληρώνουν ταιριαστά.

Ποιος θα είναι αυτός ο σέντερ; Ένας που θα έχει ως πρώτο του όπλο την εκτέλεση μέσα από το πικ εν ρολ ή το πικ εν ποπ. Ένας δυνατός σέντερ με μέγεθος και καλύτερο σουτ από τον Γάλλο άσο του Παναθηναϊκού από μέση ή και μακρινή απόσταση.

Ελεύθεροι, αυτή τη στιγμή, στην αγορά με αυτά τα στοιχεία δεν είναι πάρα πολλοί. Ο Γερμανός Ντάνιελ Τάις, δεν έχει το μέγεθος (2,03μ.), αλλά διαθέτει όλα τα υπόλοιπα και σκέφτεται το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ευρώπη. Έκανε μια επαφή με το Τριφύλλι, χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει κάτι. Ελεύθερος από το NBA κυκλοφορεί και ο Γιόνας Βαλανσιούνας, αλλά φαίνεται πως είναι μια απαγορευτική περίπτωση για την Ευρώπη, με τους Λέικερς να τον θέλουν για τη νέα σεζόν.

O Γκόγκα Μπιτάτζε είναι ο ιδανικός ψηλός για να «μπει» δίπλα στον Ματίας Λεσόρ (vids)
EUROLEAGUE

17:44 - 29.05.2024

O Γκόγκα Μπιτάτζε είναι ο ιδανικός ψηλός για να «μπει» δίπλα στον Ματίας Λεσόρ (vids)

O Έντι Ταβέρες θα μείνει στη Ρεάλ, ο Βενσάν Πουαριέ θα φύγει από τη Μαδρίτη, αλλά κατευθύνεται προς την Κωνσταντινούπολης και ο Παναθηναϊκός όταν θα ψάξει τον σέντερ που θα κάνει συντροφιά στον Ματίας Λεσόρ τη νέα σεζόν, τότε οι... συντεταγμένες θα είναι οι εξής: Ο 24χρονος Γεωργιανός NBAer ύψους 213 εκατοστών, Γκόγκα Μπιτάτζε.

Ο Γκόγκα Μπιτάτζε είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση από την αγορά του NBA. Έναν 24χρονος σέντερ, με ύψος στα 213 εκατοστά, που ξέρει να επιτίθεται με διάφορους τρόπους, είναι προσηλωμένος και έξυπνος αμυντικός, ενώ έχει ιδέα από Euroleague. Μιας και τη σεζόν 2018-19 (σε ηλικία 19 ετών) έπαιξε με την Μπουντούτσνοστ 13 αγώνες και είχε 12,1 πόντους με 59,7% στα δίποντα, 31,2% στα τρίποντα, 6,4 ριμπάουντ και 2,3 μπλοκ! Για τον παίκτη έχουν δείξει ενδιαφέρον αρκετές ομάδες, όπως η Φενέρμπαχτσε.

Από την αγορά της EuroLeague, ο Βενσάν Πουαριέ δεν έχει ακόμα υπογράψει στην Αναντολού Εφές, από την οποία αποχωρεί και ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Εργκίν Αταμάν στην τουρκική ομάδα, ο έμπειρος Τίμπορ Πλάις. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, το επόμενο διάστημα να υπάρξουν και εκπλήξεις, με παίκτες που έχουν συμβόλαιο να βγαίνουν στην αγορά ως διαθέσιμοι. Άλλωστε, ο Παναθηναϊκός έχει την πολυτέλεια να μην βιάζεται, ώστε να κάνει την καλύτερη δυνατή και... σημαντική κίνηση, όπως είπε και ο ίδιος ο Αταμάν.