Ο Παναθηναϊκός προπονήθηκε στην Τουρκία ενόψει των δύο φιλικών του (vid)

Ο Παναθηναϊκός προπονήθηκε στην Τουρκία ενόψει των δύο φιλικών του (vid)

Απόστολος Μαυράκης 20:59 - 23.09.2024 / Ανανεώθηκε: 21:03 - 23.09.2024

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην Τουρκία για τα τελευταία δυο φιλικά του κόντρα σε Γαλατασαράι και Αναντολού Εφές και πριν λίγο ολοκλήρωσε την πρώτη του προπόνηση.

Μετρώντας αντίστροφα για το τζάμπολ της Euroleague, ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στην Τουρκία προκειμένου να κλείσει τον κύκλο των φιλικών προετοιμασίας του. Ο πρωταθλητής Ευρώπης θα αγωνιστεί αύριο Τρίτη, 24/9 με την Γαλατασαράι στις 20:00 και μεθαύριο Τετάρτη, 25/9 με την Αναντολού Εφές στις 20:30. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως και οι δύο αυτές ομάδες αποτελούν παρελθοντικούς «σταθμούς» του Εργκίν Αταμάν.

Βέβαια, η ατυχία δεν αγνόησε την «πόρτα» του Παναθηναϊκού και την «χτύπησε», με τους πράσινους να βρίσκονται στην Τουρκία χωρίς τους Κώστα Σλούκα, Λορέντζο Μπράουν και Κώστα Αντετοκούνμπο. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού θα υποβληθεί σε μαγνητική εξέταση στο αριστερό του γόνατο, με την κλινική ωστόσο εικόνα να μην προκαλεί ανησυχία στις τάξεις των πρασίνων.

Ο Λορέντζο Μπράουν ταλαιπωρείται από φλεγμονή στο δεξί πόδι και η κατάσταση του θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες μέρες, αλλά για την ώρα παραμένει αμφίβολος. Τέλος, ο Κώστας Αντετοκούνμπο θα μείνει για λίγο καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης, μετά και το κάταγμα που υπέστη στον αντίχειρά του.

Ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει την προσπάθειά του για την υπεράσπιση του τίτλου του πρωταθλητή Ευρώπης στις 3 Οκτωβρίου, στον... τόπο του εγκλήματος, δηλαδή το Βερολίνο. Εκεί, οι πράσινοι θα αντιμετωπίσουν μάλιστα την ομάδα με την οποία είχαν «κλείσει» την περσινή κανονική διάρκεια, την Αλμπα, η οποία ηττήθηκε ταπεινωτικά από την Χάμπουργκ Τάουερς στην πρεμιέρα του Γερμανικού πρωταθλήματος με 97-80.

Έφθασε στην Κωνσταντινούπολη ο Παναθηναϊκός χωρίς Σλούκα, Μπράουν και Αντετοκούνμπο (vids)
EUROLEAGUE

13:04 - 23.09.2024

Έφθασε στην Κωνσταντινούπολη ο Παναθηναϊκός χωρίς Σλούκα, Μπράουν και Αντετοκούνμπο (vids)

Χωρίς τρεις παίκτες ταξίδεψε στην Τουρκία ο Παναθηναϊκός για τα φιλικά με την Γαλατασαράι (24/9) και την Αναντολού Εφές (25/9). Οι Κώστας Σλούκας, Λορέντζο Μπράουν και Κώστας Αντετοκούνμπο έμειναν στην Αθήνα για εξετάσεις, θεραπείες και ατομικές προπονήσεις.

Υπενθυμίζεται πως ο Παναθηναϊκός έχει ηττηθεί στις τελευταίες 3 φιλικές του αναμετρήσεις (2 με την Μακάμπι και 1 με την Παρτιζάν στο «Παύλος Γιαννακόπουλος») και οι παίκτες του Αταμάν θα επιδιώξουν να κλείσουν με θετικό τρόπο τον κύκλο της προετοιμασίας τους.

Βέβαια, δεν πρέπει να παραλέιψουμε το γεγονός πως το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Σεπτεμβρίου, ο Παναθηναϊκός θα δώσει τον πρώτο επίσημο αγώνα του για την σεζόν 2024/2025 κόντρα στον Άρη (28/9 και ώρα 19:00). Αν και εφόσον επικρατήσει, τότε θα συναντήσει έναν εκ των Ολυμπιακό ή Περιστέρι στον τελικό της διοργάνωσης, την Κυριακή.