Αίτημα για να γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο το «Παύλος Γιαννακόπουλος» - Έγκριση από την ΕΟΕ, τα επόμενα βήματα

Αίτημα για να γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο το «Παύλος Γιαννακόπουλος» - Έγκριση από την ΕΟΕ, τα επόμενα βήματα

Ηλίας Λαλιώτης 18:20 - 09.07.2024 / Ανανεώθηκε: 19:06 - 09.07.2024

Ο Παναθηναϊκός AKTOR θέλει να χρησιμοποιήσει το Καλλιμάρμαρο τον Σεπτέμβριο για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» - Έγκριση από την ΕΟΕ, απομένει η άδεια του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Οι εργασίες στο ΟΑΚΑ προκειμένου να αποκτήσει τη νέα του μορφή, στα πρότυπα του NBA, είχε ως αποτέλεσμα να βρίσκεται στον «αέρα» η διεξαγωγή του «Παύλος Γιαννακόπουλος», του σημαντικότερου τουρνουά προετοιμασίας στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

Στην προσπάθεια να βρει λύση ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει προχωρήσει σε μια ιστορική κίνηση, καθώς προσπαθεί να εξασφαλίσει τις σχετικές άδειες για τη χρησιμοποίηση του Καλλιμάρμαρου στις 21 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή των Παρτιζάν, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Αναντολού Εφές.

Ένα εγχείρημα το οποίο θα είναι ιστορικό εφόσον επιτευχθεί, καθώς αναμένεται να δημιουργηθεί ρεκόρ παρουσίας σε ανοιχτό γήπεδο για φιλικά παιχνίδια τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ΕΟΕ έχει ήδη εγκρίνει το αίτημα του Παναθηναϊκού για να χρησιμοποιήσει το Καλλιμάρμαρο στις 21 Σεπτεμβρίου (οι ημιτελικοί θα γίνουν στις 20 Σεπτεμβρίου σε άλλο γήπεδο), ωστόσο για να είναι οριστική η διεξαγωγή του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο Παναθηναϊκό Στάδιο, θα πρέπει να πάρει και άλλες άδειες, όπως αυτή από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Εκτός απροόπτου, λοιπόν, οι τελικοί θα γίνουν στο ιστορικό Στάδιο, όπου θα μεταφερθεί το παρκέ που υπάρχει τώρα στο ΟΑΚΑ, ενώ στο ανακαινισμένο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων θα τοποθετηθεί το εντυπωσιακό «glass floor».