Ο Παναθηναϊκός φουλάρει για τον ψηλό που θέλει ο Αταμάν - Ψηλά στη λίστα και ο Σάριτς

Ο Παναθηναϊκός φουλάρει για τον ψηλό που θέλει ο Αταμάν - Ψηλά στη λίστα και ο Σάριτς

Ηλίας Λαλιώτης 13:34 - 05.07.2024 / Ανανεώθηκε: 03:22 - 06.07.2024

Να ολοκληρώσει το ρόστερ των Πρωταθλητών Ευρώπης ισχυροποιώντας τη front line του επιχειρεί ο Παναθηναϊκός AKTOR, με την απόκτηση ενός ψηλού να είναι θέμα ημερών - Μετά τον Τάις, ψηλά στη λίστα και ο Σάριτς

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ήταν αυτός που σήμανε την έναρξη της φετινής μεταγραφικής περιόδου με την απόκτηση του Λορέντζο Μπράουν.

Μια κίνηση που καθιστά τους Πρωταθλητές Ευρώπης την ομάδα με την πληρέστερη και πιο επίκινδυνη περιφερειακή γραμμή της EuroLeague, ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε κατά 50% τον μεταγραφικό σχεδιασμό τους, μιας και ο Εργκίν Αταμάν σε συνεργασία με τους Σάνι Μπετσίροβιτς και Δημήτρη Κοντό είχαν αποφασίσει να κινηθούν για την απόκτηση δύο παικτών.

⚽️ Όλοι Euro LIVE: Τι λένε στην ΟΥΕΦΑ για το χέρι του Κουκουρέγια και τι συμβαίνει με τη μάσκα του Εμπαπέ!
SPORTAL ORIGINALS

00:43 - 06.07.2024

⚽️ Όλοι Euro LIVE: Τι λένε στην ΟΥΕΦΑ για το χέρι του Κουκουρέγια και τι συμβαίνει με τη μάσκα του Εμπαπέ!

Όλοι Euro για τις νοκ άουτ αναμετρήσεις της Παρασκευής! Παύλος Κουστέρης και Κώστας Τόπας μεταφέρουν το ρεπορτάζ από τα ματς σε Ντίσελντορφ και Αμβούργο. Παρουσιάζουν οι Σωτήρης Κωσταβάρας και Στέφανος Αβραμίδης.

Η δεύτερη μεταγραφή που θα κάνει ο Παναθηναϊκός AKTOR αφορά παίκτη που θα έρθει να ολοκληρώσει τη front line της ομάδας, πλαισιώνοντας τους Ματίας Λεσόρ, Ντίνο Μήτογλου, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και Κώστα Αντετοκούνμπο. Και όλες οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα πρόκειται για έναν ποιοτικό παίκτη, ο οποίος θα ισχυροποιήσει τη γραμμή των ψηλών.

Μετά και την κατάληξη της υπόθεσης Βεζένκοφ, για τον οποίο οι «πράσινοι» ρώτησαν να μάθουν τα δεδομένα, όπως παραδέχθηκε και ο Εργκίν Αταμάν, ο Τούρκος τεχνικός έχει ξεχωρίσει κάποιες λύσεις που θεωρεί ιδανικές για να ολοκληρώσουν το ρόστερ των Πρωταθλητών Ευρώπης. Παίκτες που ιδανικά θα πατάνε τόσο στο «5», όσο και στο «4».

Ο Παναθηναϊκός έχει στραμμένο το βλέμμα του σε επιλογές από το NBA, κυρίως Ευρωπαίων παικτών που σκέφτονται το ενδεχόμενο επιστροφής από την άλλη άκρη του Ατλαντικού για να πρωταγωνιστήσουν στην EuroLeague.

Ο Ντάνιελ Τάις είναι μια περίπτωση που όπως ήδη έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ έχει εξετάσει το Τριφύλλι και το όνομά του παραμένει ψηλά στη σχετική λίστα. Ο Γερμανός σέντερ έχει κάποιες προτάσεις από το NBA, αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα δεχθεί έναν συμπληρωματικό ρόλο ή θα γυρίσει στην Ευρώπη για να είναι πρωταγωνιστής.

Ο Ντάριο Σάριτς, που βρίσκεται στην Ελλάδα για το Προολυμπιακό Τουρνουά, είναι μια ακόμα εξαιρετική περίπτωση ψηλού που έχει μείνει ελεύθερος από τους Ουόριορς και εξετάζεται σοβαρά από τον Παναθηναϊκό. Ο ύψους 2.08μ. φόργουορντ ξεκινάει από το «4», αλλά παίζει και στο «5», έχει το σουτ και πέρυσι σε 64 παιχνίδια με την ομάδα του Στεφ Κάρι είχε 8 πόντους, 4.4 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ με 37,6% στο τρίποντο.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και άλλοι Ευρωπαίοι ψηλοί που σκέφτονται να εγκαταλείψουν το όνειρο του NBA. Ο Ισπανός Ουσμάν Γκαρούμπα μετά τη διετία του στο Χιούστον, δεν πήρε ευκαιρίες στους Ουόριορς (μόλις 6 ματς) και είναι ήδη σε συζητήσεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης για να επιστρέψει.

Ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι και ένας ακόμα Κροάτης, ο Λούκα Σάμανιτς. Ο 24χρονος πατάει περισσότερο στο «4» και λιγότερο στο «5», αλλά διαθέτει «δολοφονικό» σουτ και θεωρείται παίκτης που στην Ευρώπη μπορεί να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο. Έχει μείνει ελεύθερος από τους Γιούτα Τζαζ, με τους οποίος τη σεζόν που πέρασε είχε σε 43 ματς 4.1 πόντους και 2.4 ριμπάουντ, κάνοντας όμως πολύ καλές εμφανίσεις προς το τέλος της κανονικής περιόδου, όταν πήρε και περισσότερο χρόνο.