«Ούτε ο Ομπράντοβιτς αυτό που πάει να κάνει ο Παναθηναϊκός» - «Δεν θα είναι καλό παράδειγμα να το πάρει φέτος» (vid)

Παναθηναϊκός

i

©Intime

«Ούτε ο Ομπράντοβιτς αυτό που πάει να κάνει ο Παναθηναϊκός» - «Δεν θα είναι καλό παράδειγμα να το πάρει φέτος» (vid)

Sportal newsroom 18:55 - 12.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:39 - 14.08.2024

Ο Παναθηναϊκός και η πορεία του στην φετινή Euroleague αποτέλεσαν θέμα συζήτησης στο τελευταίο podcast του Ντονάτας Ουρμπόνας, με τον Λιθουανό δημοσιογράφο να εστιάζει στην πολύ καλή πορεία του «τριφυλλιού», την ώρα που μια παρέμβαση ενός συνεργάτη του έφερε νέα διάσταση στο θέμα.

Με τη συμπλήρωση 21 αγωνιστικών στην τρέχουσα regular season ο Παναθηναϊκός AKTOR βάζει πλώρη για την πρώτη τετράδα της κατάταξης. Το «τριφύλλι» μετράει 13 νίκες και 8 ήττες, με την επικράτηση απέναντι στη Μονακό να δείχνει τις δυνατότητες του συνόλου.

Στο τελευταίο Urbonus, ο Ντονάτας Ουρμπόνας συζήτηση την πορεία της ομάδας του Εργκίν Αταμάν ως τώρα στη σεζόν, εξηγώντας πως η αποστολή επιστροφής στην κορυφή θα ήταν δύσκολη ακόμα και για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Την ίδια στιγμή ένας εκ των συνεργατών του υπογράμμισε πως δεν θέλει το «τριφύλλι» να κατακτήσει φέτος τον τίτλο, ώστε να υπάρχει διάρκεια στο πρότζεκτ.

Ο Ουρμπόνας στην τοποθέτησή του ανέφερε: «Στη λίστα των λόγων που ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να έχει μια ευκαιρία για να βρεθεί στο Final 4 θα προσέθετα ότι είναι αρκετά γεμάτη ομάδα για να είναι στο Final 4 και έχει αρκετούς hustle παίκτες που φέρνουν την ενέργεια και το πνεύμα στην ομάδα. Έχουν παίκτες βελτιωμένους από πέρυσι και έχουν σταθερή χημεία. Δεν περίμενα τόσο γρήγορα να κάνουν το κλικ με όλες τις αλλαγές που είχαν, αρχίζοντας από το προπονητικό σταφ και πολλές αλλαγές παικτών.

Είναι ενδιαφέρον ότι από τις πρώτες 9 ομάδες έχουν κερδίσει μόνο 2 μέχρι στιγμής, την Βίρτους Μπολόνια και την Μονακό, αλλά έχουν 7 νίκες στους 8 τελευταίους αγώνες και για όλους αυτούς τους λόγους χτίζουν τις νίκες τους και φτάνουν πιο κοντά στο στόχο. Φτάνοντας στο Final 4 στην πρώτη σεζόν του χτισίματος της ομάδας δεν είναι μια εύκολη αποστολή για κανέναν.

Ακόμα και για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος θεωρείται ο GOAT του ευρωπαϊκού μπασκετ, εάν είμαι σωστός στην Φενέρ, το ίδιο στον Παναθηναϊκό, μετά από συγκεκριμένο διάστημα, υπήρχαν χρονιές που δεν προκρινόταν στα προημιτελικά. Είναι πραγματικά δύσκολη αποστολή, αλλά αυτή η ομάδα έχει χτιστει σε σωστό ρυθμό για να κάνει το όνειρο να συμβεί».

Σε εκείνο το σημείο πήρε θέση ο συνεργάτης του, Ρίτις Βισνάουσκας, λέγοντας: «Μια διαφωνία από μένα είναι ότι δεν θέλω να δω τον Παναθηναϊκό να κερδίζει την Ευρωλίγκα. Δεν έχω τίποτα με την ομάδα του Παναθηναϊκού, δεν είμαι hater, αλλά δεν θα ήθελα να γίνει παράδειγμα ομάδας που υπογράφει 12 νέους παίκτες και κερδίζει αμέσως. Θα ήθελα να δω συνέχεια, προτιμώ να δω ομάδες να χτίζουν κάθε χρόνο και να πετυχαίνουν τον στόχο τους.

Εάν θέσει τον στόχο να βάλεις πολλά λεφτά στο τραπέζι, υπογράφεις 12 παίκτες, υπογράφεις έναν καλό προπονητή και τότε κερδίζεις. Γι αυτό πιστεύω ότι το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού θα φτάσει στο πικ του στην 3η σεζόν του με τον Αταμάν και όλες τις υπογραφές που έχει. Γιατί ακόμα και τώρα, αν και παίζει καλά, ακόμα προτιμώ ομάδες που έχουν διάρκεια».

Sportal Euroleague Show με Μπασκόνια - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Παρασκευής