Με ηγέτη Γκίκα ο Πανιώνιος πήρε τη ματσάρα και επιστρέφει στα «μεγάλα σαλόνια»!

Με ηγέτη Γκίκα ο Πανιώνιος πήρε τη ματσάρα και επιστρέφει στα «μεγάλα σαλόνια»!

Χρήστος Τσάλτας 18:25 - 19.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:35 - 29.05.2024

Σε ένα παιχνίδι που ήταν διαφήμιση του αθλήματος, ο Πανιώνιος με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκο Γκίκα και x-factor τον Ιάκωβο Μιλεντίγιεβιτς κατάφερε να λυγίσει τον Ηρακλή (75-70) και να επιστρέψει στην Stoiximan Basket League μετά από 4 χρόνια.

Στο κλειστό των Λιοσίων διεξήχθη ένα παιχνίδι που ήταν διαφήμιση όχι μόνο για την Elite League, αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα. Πανιώνιος και Ηρακλής τέθηκαν αντιμέτωποι με φόντο το δεύτερο -και τελευταίο- εισιτήριο ανόδου στην Stoiximan Basket League. Και όπως ήταν φυσικό η αναμέτρηση ήταν... σκυλομαχία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ο Ηρακλής είχε στόχευση στο παιχνίδι του με τον Μαλέσεβιτς, στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα του Αγγέλου να χτίσει διαφορά (11-18, 7'). Η αντίδραση του Πανιωνίου ήρθε, με τον Μιλεντίγιεβιτς να δίνει λύσεις και τον Βουγιούκα να ακολουθεί, με τους κυανέρυθρους να μειώνουν σε 18-22 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Πανιώνιος ήταν η ομάδα που.... επιβίωσε σε αυτή τη μάχη, καταφέρνοντας να φτάσει στη νίκη και την άνοδο στην Stoiximan Basket League, επιστρέφοντας στα «μεγάλα σαλόνια» μετά από 4 χρόνια στις χαμηλότερες κατηγορίες. Ο Νίκος Γκίκας ήταν το πρώτο βιολί με 23 πόντους, έχοντας βοήθειες από τον εξαιρετικό Ιάκωβο Μιλεντίγιεβιτς με 18. Από τον Ηρακλή, οι 18 πόντοι του Νίκου Παπαρέγκα και οι 14 του Σινσίερ Κάρι δεν αρκούσαν.

Η άμυνα της ομάδας του Άρη Λυκογιάννη ανέβασε στροφές στη συνέχεια. Τα τρίποντα έκαναν την εμφάνισή τους στην επίθεση, με τον Νίκο Γκίκα να βγαίνει μπροστά και το προβάδισμα άλλαξε χέρια (30-25, 14'). Ο Πανιώνιος κατάφερε να κρατήσει τα ηνία του αγώνα, παρά τις προσπάθειες του Κάρι, με τον Γκίκα αιχμή του δόρατος και τη διαφορά να φτάνει σε διψήφια επίπεδα (44-34, 19'). Ο Μαστρογιαννόπουλος μείωσε με βολές για το 44-36 του πρώτου μέρους.

Ο Πανιώνιος συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο τρίτο δεκάλεπτο, με Κακλαμανάκη και Μιλεντίγιεβιτς να σκοράρουν και τη διαφορά να ανεβαίνει σε διψήφια επίπεδα (50-39, 24'). Ο Παπαρέγκας φώναξε παρών για τον Ηρακλή, με τον Γηραιό να μπαίνει και πάλι στο ματς (50-46, 26'). Ο Σινσίερ Κάρι φώναξε παρών στη συνέχεια, ο Ηρακλής κατάφερε να πάρει τον έλεγχο και έφερε τούμπα το ματς, για το 55-56 της τρίτης περιόδου.

Ο Κάρι συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Ηρακλή να κρατάει τα ηνία (58-59, 32'). Ο Βουγιούκας δημιούργησε φθορά, κερδίζοντας το 5ο φάουλ του Σαρικόπουλου, με τον Πανιώνιο να ανακτά τον έλεγχο (60-59, 33'). Ο Κώττας προσπάθησε να κρατήσει να κρατήσει το προβάδισμα για τον Ηρακλή, αλλά ο Μιλεντίγιεβιτς φώναξε παρών για τον Πανιώνιο και ανέτρεψε ην κατάσταση (64-63, 35').

Ένα μεγάλο τρίποντο του Παπαρέγκα από τη γωνία έβαλε τον Ηρακλή ξανά μπροστά στο σκορ, όμως ο Μιλεντίγιεβιτς απάντησε με προσωπική ενέργεια (66-66, 37'). Ο Μιλεντίγιεβιτς έβαλε ξανά μπροστά την ομάδα του και το θρίλερ συνεχίστηκε στα Λιόσια Ο Κακλαμανάκης έβαλε το πιο κρίσιμο καλάθι του αγώνα και με 27'' για το τέλος ο Πανιώνιος πήγε στο +4 (72-68). Οι παίκτες του Λυκογιάννη κράτησαν τον έλεγχο και στο φινάλε έφτασαν στη νίκη, πανηγυρίζοντας την επιστροφή τους στην Stoiximan Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 44-36, 55-56, 75-70.