Λυκογιάννης: «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά χάσαμε το μομέντουμ»

Άρης Λυκογιάννης

i

© Intime

Λυκογιάννης: «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά χάσαμε το μομέντουμ»

Ευτυχία Οικονομίδου 23:02 - 13.10.2024 / Ανανεώθηκε: 23:38 - 13.10.2024

Ο Άρης Λυκογιάννης δεν ήταν ικανοποιημένος από τον τρόπο που αντιμετώπισαν οι παίκτες του την αναμέτρηση με το Περιστέρι Domino's.

Ένα ματς που πήγε να εξελιχθεί σε θρίλερ, έλαβε χώρα στο Περιστέρι ανάμεσα στους «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» και τον Πανιώνιο, με τους Περιστεριώτες τελικά να το φέρνουν στα μέτρα τους και να πανηγυρίζουν τη νίκη. Ο Πανιώνιος αν και φάνηκε απειλητικός στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή και οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να γίνουν απόλυτα αφεντικά στο τελευταίο 4λεπτο και να επικρατήσουν τελικά με σκορ 82-72. Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Έντι που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 24 πόντους!

Ο Άρης Λυκογιάννης στις δηλώσεις του μετά το φινάλε τόνισε πως δεν έχει κάτι να κρατήσει από το συγκεκριμένο παιχνίδι, ενώ υπέδειξε πως πρέπει η ομάδα του να μπαίνει συγκεντρωμένη από την αρχή στα εκτός έδρας ματς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Άρη Λυκογιάννη στην κάμερα της ΕΡΤ:

Για το αν έχει να κρατήσει πράγματα από το παιχνίδι: «Δε θα το 'λεγα. Νομίζω ότι δεν πρέπει να φτάνουμε στο σημείο να δεχόμαστε 53 πόντους στο ημίχρονο για να αποφασίσουμε ότι εκτός έδρας πρέπει να βάλουμε το κορμί μας. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια στο 2ο ημίχρονο, περάσαμε και μπροστά. Δώσαμε βολές, δε βγάλαμε κάποιες άμυνες και χάσαμε το μομέντουμ».

Για το αν μπορούν να μάθουν πράγματα οι παίκτες από αυτά τα ματς: «Ναι, σίγουρα. Αν μπορείς να ερμηνεύσεις σωστά αυτά που βιώνεις, σαφέστατα. Είναι ένα δύσκολο Πρωτάθλημα. Εκτός έδρας, αν δεν μπεις συγκεντρωμένος από το πρώτο δευτερόλεπτο δεν έχεις ελπίδα».

Όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

«Να ξεκινήσω δίνοντας συγχαρητήρια στο Περιστέρι για τη δίκαιη νίκη του. Το παιχνίδι είχε δυο όψεις. Η μία ήταν του πρώτου ημιχρόνου που δεν μπήκαμε με τη σωστή προσέγγιση στο παιχνίδι παρά το γεγονός ότι είχαμε συζητήσει πολύ όλη την εβδομάδα ότι ο αντίπαλος μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες σε επίσημα παιχνίδια θα έμπαινε με όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να καταφέρει να βρει την πρώτη του νίκη. Αμυντικά ήμασταν πάρα πολύ κακοί. Και μόνο το γεγονός ότι δεχθήκαμε 53 πόντους στο πρώτο ημίχρονο αυτό τα λέει όλα. Στο ημίχρονο συζητήσαμε βγήκαμε με τελείως διαφορετική προσέγγιση στο τρίτο 10λεπτο. Παίξαμε πάρα πολύ καλή προσωπική άμυνα, καταφέραμε και επιστρέψαμε, γυρίσαμε στο ματς και περάσαμε μπροστά. Δυστυχώς μείναμε λίγο από επιλογές στα γκαρντ γιατί ο Γκίκας ήταν φορτωμένος με τέσσερα φάουλ και ο Κάναντι ουσιαστικά δεν αγωνίστηκε λόγω ενός διαστρέμματος. Αυτό επέφερε μια κόπωση στο τέλος. Δεν διαχειριστήκαμε καθόλου καλά τα φάουλ, με αποτέλεσμα το Περιστέρι Domino’s να πάει αρκετές φορές στις ελεύθερες βολές και να χάσουμε εκείνη τη στιγμή το μομέντουμ του παιχνιδιού και τελικά και το παιχνίδι».