Ο Πανιώνιος ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Δημήτρη Τσαλδάρη

Ο Πανιώνιος ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Δημήτρη Τσαλδάρη

Sportal newsroom 13:07 - 03.06.2024 / Ανανεώθηκε: 13:10 - 03.06.2024

Στο πλευρό του κόουτς Άρη Λυκογιάννη θα βρίσκεται και τη νέα σεζόν ο Δημήτρης Τσαλδάρης στον Πανιώνιο, που επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία μετά από τέσσερα χρόνια.

Η επιστροφή του Πανιωνίου στην Stoiximan Basket League, έπειτα από τέσσερα χρόνια απουσίας, θα σηματοδοτήσει αρκετές αλλαγές στο ρόστερ, αλλά καμία αλλαγή στον... πάγκο. Διότι, οι Νεοσμυρνιώτες θα έχουν και πάλι για προπονητή τους τον Άρη Λυκογιάννη, ενώ συμφώνησαν για επέκταση συνεργασίας και με τον άμεσο συνεργάτη του.

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης ανανέωσε το συμβόλαιό του και δεν έκρυψε την ικανοποίησή του γι' αυτό. «Είμαι πολυ χαρούμενος που θα συνεχίσω με τον Πανιώνιο στην Basket League», είπε για αρχή και πρόσθεσε πως «έχει πολύ μεγάλη σημασία το γεγονός ότι έχει σχηματιστεί ένα δεμένο γκρουπ ανθρώπων με όραμα, στόχους και φιλοδοξία και προσωπικά είναι χαρά και τιμή μου να αποτελώ μέλος τόσο αυτού του γκρουπ, όσο και του συλλόγου του Πανιωνίου γενικότερα».

Ασχολήθηκε με την προπονητική αμέσως μετά το τέλος της πλούσιας αγωνιστικής του καριέρας ως αθλητής που ξεκίνησε για τον Τσαλδάρη από τον Άλιμο, αλλά έφθασε σε σημείο να πρωταγωνιστεί στο υψηλό επίπεδο. Αγωνίστηκε με το Περιστέρι, τον Πανελλήνιο, τον Άρη, τον Κολοσσό, ενώ... βγήκε και εκτός συνόρων και συγκεκριμένα έκανε καριέρα και... όνομα στην Ιταλία με τη Νάπολι, τη Μοντεγκρανάρο, τη Σάσαρι και τη Μπιέλα.

Το 2018... κρέμασε τα παπούτσια και εντάχθηκε ως τεχνικός πλέον στις ακαδημίες του Ολυμπιακού και ακολούθως (2019-21) στην δεύτερη ομάδα των «ερυθρολεύκων».

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Πανιώνιος

«Η ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ανακοινώνει ότι την επέκταση της συνεργασίας της με τον Δημήτρη Τσαλδάρη που παραμένει μέλος του τεχνικού επιτελείου της ομάδας.

Η παραμονή του κόουτς Τσαλδάρη στο πλευρό του Άρη Λυκογιάννη και στην Basket League ήταν κοινή επιθυμία. Ευχόμαστε να έχουμε μια παραγωγική χρονιά στην απαιτητική σεζόν που μας περιμένει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα».