Νέο χτύπημα με Σέντρικ Χέντερσον για τον ΠΑΟΚ

Νέο χτύπημα με Σέντρικ Χέντερσον για τον ΠΑΟΚ

Sportal newsroom 17:13 - 05.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:13 - 05.07.2024

Δεύτερη μεταγραφή σε μια μέρα για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έφτασε σε συμφωνία με τον Σέντρικ Χέντερσον για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Μετά τον Τζάκσον Ρόκι Κρούζερ ο ΠΑΟΚ πρόσθεσε στο ρόστερ του έναν ακόμα παίκτη, φτάνοντας τις τέσσερις μεταγραφές ξένων μετά τους Φρανκ Μπάρτλεϊ και Σαβάρ Ρέινολντς. Ο λόγος για τον Σέντρικ Χέντερσον, ο οποίος θα φοράει την ασπρόμαυρη φανέλα για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, ενισχύοντας την γραμμή των φόργουορντ της ομάδας του Μάσιμο Καντσελιέρι.

Ο Χέντερσον είναι απόφοιτος του Αριζόνα και διακρίνεται για την έφεσή του στο τρίποντο. Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Ρουμανίας, με την φανέλα της Κονστάντα, δείχνοντας την εκτελεστική του δεινότητα.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει:

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει την συμφωνία με τον Αμερικανό καλαθοσφαιριστή Cedric Henderson Jr., ο οποίος θα αγωνιστεί με την ομάδα μας τη σεζόν 2024-25. Καλωσορίζουμε τον Cedric, στη μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ…

O Cedric Henderson Jr., γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου 2000 στο Memphis του Tennessee, έχει ύψος 1μ.98 και αγωνίζεται ως σμολ φόργουρντ και γκαρντ. Προέρχεται από αθλητική οικογένεια, καθώς ο πατέρας του Cedric Henderson έπαιξε μπάσκετ και στη διάρκεια της καριέρας του αγωνίστηκε 5 σεζόν στο ΝΒΑ (με Cleveland Cavaliers και Golden State Warriors).

O Cedric Henderson Jr. αγωνίστηκε τρεις σεζόν στο πανεπιστήμιο Campbell, αλλά αποφοίτησε από το Arizona τη σεζόν 2022-23. Σε 25 παιχνίδια με τους Wildcats είχε 8,1 πόντους (με 40% στα τρίποντα), 3,5 ριμπάουντ, 1,1 ασσίστ κατά μέσο όρο.

Στη ρούκι του χρονιά ως επαγγελματίας, αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα Ρουμανίας τη σεζόν 2023-24 και σε 34 παιχνίδια με την BC Constanta είχε 15,9 πόντους (με 41,7% στα τρίποντα και 85% στις βολές), 3,9 ριμπάουντ και 2 ασσίστ ανά αγώνα.