Ο Τακιανός που «τελειώνει» από τον ΠΑΟΚ και η επιλογή Νεραντζάκη ως το τέλος της σεζόν

Στάθης Νεραντζάκης

Ο Τακιανός που «τελειώνει» από τον ΠΑΟΚ και η επιλογή Νεραντζάκη ως το τέλος της σεζόν

Χρήστος Τσάλτας 09:47 - 17.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:19 - 14.08.2024

Ο Φώτης Τακιανός και ο ΠΑΟΚ αναμένεται να πορευτούν σε χωριστούς δρόμους, καθώς οι δύο πλευρές θα έχουν συνάντηση για τη λύση της συνεργασίας τους, με τον «δικέφαλο του Βορρά» να εξετάζει όλες τις επιλογές και τον Στάθη Νεραντζάκη να κερδίζει έδαφος ως αντικαταστάτης του Έλληνα κόουτς στον «ασπρόμαυρο» πάγκο.

Η επόμενη μέρα της ήττας του ΠΑΟΚ από τον Άρη, αλλά και του αποκλεισμού από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας ήταν πολύ δύσκολη. Ο «δικέφαλος του Βορρά» έχασε ένα παιχνίδι που θεωρούνταν δικό του και είχε τον έλεγχο για 35 και πλέον λεπτά. Ο οίστρος και το εκπληκτικό φίνις του Βασίλη Τολιόπουλου όμως οδήγησαν σε θρίαμβο τους «κίτρινους».

Παράλληλα όμως οδηγούν στην πόρτα της εξόδου τον Φώτη Τακιανό. Ο Έλληνας κόουτς ανέλαβε μετά το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας το 2023, διαδεχόμενος τον Άρη Λυκογιάννη και οδήγησε την ομάδα του στην 4η θέση της τελικής κατάταξης του πρωταθλήματος της σεζόν 2022-23.

Την φετινή σεζόν τα προβλήματα ήταν πολλά, όπως και οι αλλαγές στο ρόστερ, με την ήττα απέναντι στον Άρη, για το Κύπελλο, να είναι το αποκορύφωμα. Το κλίμα έχει βαρύνει επικίνδυνα για τον Έλληνα τεχνικό και τις επόμενες μέρες, ίσως και ώρες, αναμένεται να υπάρξει συνάντηση μεταξύ του έμπειρο προπονητή και του Θανάση Χατζόπουλου, όπου και θα επικυρωθεί το φινάλε της κοινής πορείας των δύο πλευρών.

Τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι αρκετά για την διάδοχη κατάσταση, ωστόσο στον ΠΑΟΚ προσανατολίζονται σε μια λύση εκ των έσω. Αυτό γιατί οι πληροφορίες του αναφέρουν πως ο Στάθης Νεραντζάκης κερδίζει πόντους ώστε να διαδεχτεί τον Έλληνα προπονητή στην άκρη του πάγκου της ομάδας.

Ο Νεραντζάκης βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στη θέση του ασίσταντ κόουτς του ΠΑΟΚ και χαίρει της εκτίμησης όλων εντός των τειχών. Σε πρώτη φάση δεν υπάρχει ξεκάθαρο τοπίο, κάτι που θα γίνει αφού «τρέξουν» οι διαδικασίες στο θέμα Τακιανού, με τους ιθύνοντες τον ΠΑΟΚ να θέλουν να πάνε σε μια επιλογή υπηρεσιακού ως το τέλος της σεζόν, με σκοπό να ολοκληρωθεί η φετινή προσπάθεια όσο πιο ανώδυνα γίνεται και παράλληλα να ψάξουν με ηρεμία το καλοκαίρι τον άνθρωπο που θα «χτίσει» το ρόστερ της ομάδας.