ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός υπέρ της επαγελματικής διαιτησίας στο ελληνικό μπάσκετ

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός υπέρ της επαγελματικής διαιτησίας στο ελληνικό μπάσκετ

Ηλίας Λαλιώτης 17:52 - 12.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:56 - 12.10.2024

Ο διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR Δημήτρης Κοντός και ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Θανάσης Χατζόπουλος τάχθηκαν υπέρ της επαγγελματικής διαιτησίας στο ελληνικό μπάσκετ.

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός AKTOR κοντράρονται στη Θεσσαλονίκη για τη 2η αγωνιστική της Stoiximan GBL.

Στο περιθώριο του αγώνα, ο Δημήτρης Κοντός μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για το νέο ΟΑΚΑ, αλλά και την ανάγκη να γίνει επαγγελματική η διαιτησία για να αλλάξει επίπεδο συνολικά το ελληνικό μπάσκετ, ενώ την πρόταση αυτή υποστήριξε και ο πρόεδρος του Δικέφαλου, Θανάσης Χατζόπουλος.

«Καλησπέρα να έχουμε μια καλή σεζόν με υγεία. Το επόμενο βήμα είναι να μείνουμε ταπεινοί και να διατηρηθούμε εκεί που είμαστε, σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι.

Για το γήπεδο, όλη η Ευρώπη είδε ότι έχουμε πλέον ένα στολίδι. Είναι διαφήμιση για όλο το ελληνικό μπάσκετ. Στόχος είναι να γίνει ακόμα καλύτερο, να είναι σημείο αναφοράς για όλο τον ευρωπαϊκό αθλητισμό. Μια πρώτη γεύση την πήρε ο κόσμος προχθές. Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τους συνεργάτες του. Νομίζω θα είναι κάτι εντυπωσιακό.

Από εκεί και πέρα για το μπάσκετ, σε οργανωτικό επίπεδο έχουμε καταθέσει μια πρόταση για την επαγγελματική διαιτησία. Θεωρώ ότι είναι μονόδρομος στην Ελλάδα όπως εξελίσσεται το μπάσκετ. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αλλάξουμε επίπεδο και να πλησιάσουμε και άλλα πρωταθλήματα, όπως το ισπανικό και να παίρνουμε παράδειγμα και να γινόμαστε όλοι καλύτεροι», είπε ο Δημήτρης Κοντός.

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ, ο πρόεδρος Θανάσης Χατζόπουλος, πρόσθεσε με τη σειρά του πως «φυσικά θα υποστηρίξουμε την πρόταση για την επαγγελματική διαιτησία, εμείς ήμασταν οι πρώτοι που το προτείναμε».

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ΕΡΤ:

Για την απουσία του κόσμου: «Αυτό είναι μία ντροπή. Αυτό συνέβη πέρσι στο τελευταίο ματς με τον Παναθηναϊκό πάλι, όπου για έναν φίλαθλο τον οποίον εμείς απομακρύναμε, κάναμε τη δουλειά μας κανονικότατα. Τιμωρηθήκαμε όχι με πρόστιμο αλλά και με κεκλεισμένων των θυρών που δε μπορούμε να καταλάβουμε γιατί. Τι να πω, αυτό θέλει η Πολιτεία, αν αυτό θέλουν, να είναι άδεια τα γήπεδα... Κρίμα πάντως, γιατί εμείς κάνουμε μία προσπάθεια και το σημερινό ματς για εμάς δεν είναι μόνο μία τιμωρία γιατί δεν έχουμε τον κόσμο, είναι και μία τρομερή οικονομική επιβάρυνση».

Για το περσινό ματς: «Είχαμε διεκδικήσει τη νίκη αλλά δυστυχώς κάποιοι παράγοντες δεν μας επέτρεψαν να νικήσουμε το ματς. Είναι τα γνωστά προβλήματα που υπάρχουν στο ελληνικό μπάσκετ. Εγώ είχα προτείνει πριν 4 χρόνια ότι θα πρέπει να γίνει επαγγελματική η διαιτησία, να έχουμε και εμείς έναν λόγο απέναντι. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τίποτα, ούτε μπορούμε κανονικά να μιλήσουμε και αυτά που λέω δεν έπρεπε να τα λέω αλλά δε βαριέσαι».

Για την πρόταση για την επαγγελματική διαιτησία: «Φυσικά θα την υποστηρίξουμε, αφού είμαστε οι πρώτοι που το προτείναμε. Τώρα είδα και ο Παναθηναϊκός έστειλε μία επιστολή. Έτσι είναι, όταν αλλάζουν τα κόζια ο καθένας προσπαθεί αλλά εμείς δεν βλέπουμε ποιος έχει τα κόζια αλλά το καλό του μπάσκετ, το πως πρέπει να είναι το μπάσκετ, να έρχονται οικογένειες, να είναι γεμάτα τα γήπεδα, να είναι μία γιορτή το ματς. Όχι να ψάξουμε να βρούμε ποιον να τιμωρήσουμε».

Για τη φετινή χρονιά: «Η ομάδα ακόμα είναι καινούργια, θα έχουμε και τα πάνω μας, θα έχουμε και τα κάτω μας μέχρι να μπορέσει να δέσει το σύνολό μας και να αποδώσει το μπάσκετ που θα αποδώσει. Αυτό δεν είμαι μάντης να το πω αλλά προς το παρών δείχνουν τα παιδιά να παλεύουν πραγματικά, να τα δίνουν όλα για την ομάδα».