Με τις... ευλογίες του Μπάνκι ο Καντσελιέρι στον ΠΑΟΚ

Μάσιμο Καντσελιέρι

Με τις... ευλογίες του Μπάνκι ο Καντσελιέρι στον ΠΑΟΚ

Χρήστος Τσάλτας 10:56 - 19.06.2024

Ο Μάσιμο Καντσελιέρι ανέλαβε τα ηνία του ΠΑΟΚ για τη σεζόν που έρχεται, έχοντας λάβει πολλές πληροφορίες από κοντινούς ανθρώπους του, με τον Λούκα Μπάνκι να είναι ένας εξ αυτών.

Στους ρυθμούς του Μάσιμο Καντσελιέρι κινείται ο ΠΑΟΚ τις τελευταίες μέρες. Ο Ιταλός προπονητής βρίσκεται στην Ελλάδα και το μεσημέρι της Τρίτης «συστήθηκε» στο κοινό μέσα από συνέντευξη Τύπου στην οποία ανέλυσε το σκεπτικό και τη φιλοσοφία με την οποία θα χτίσει την ομάδα της νέας σεζόν.

Είναι χαρακτηριστικό πως χρησιμοποίησε αρκετές φορές τη λέξη «πάθος» προκειμένου να δείξει τον τρόπο που θέλει να χτίσει την ομάδα αλλά και το πώς αντιλαμβάνεται το παιχνίδι. Περιμένει από τους παίκτες του να μην παρατάνε καμία μπάλα και θέλει από αυτούς να είναι ανταγωνιστικοί κάθε στιγμή ανεξάρτητα τον αντίπαλο.

Πριν αποδεχτεί την πρόταση του «δικεφάλου του Βορρά» μάλιστα έκανε τη σχετική έρευνα για το νέο σταθμό της καριέρας του. Οι επαφές με τον Θανάση Χατζόπουλο πήγαν πολύ καλά, διότι και από τις δύο πλευρές υπήρξε διάθεση συνεργασίας, με τον ίδιο τον Καντσελιέρι να συγκεντρώνει ένα πολύ καλό report για την ομάδα και την ατμόσφαιρα γύρω από αυτή.

Στη συνέντευξη Τύπου μάλιστα ανέφερε πως στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ένας φίλος του από την Ιταλία, που είναι και ένθερμος υποστηρικτής της ομάδας και παρακολουθεί τα παιχνίδια της. Δεν ήταν όμως η μοναδική πηγή πληροφοριών για τον Ιταλό κόουτς. Διότι ένας άνθρωπος με τον οποίο μιλάει συνέχεια είναι ο Λούκα Μπάνκι.

Η σχέση Καντσελιέρι-Μπάνκι βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο, με τον νυν προπονητή του ΠΑΟΚ να έχει μόνο καλά λόγια για τον head coach της Βίρτους Μπολόνια. Μάλιστα κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που ρώτησε για την προοπτική της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη. Τα όσα άκουσε από τον Μπάνκι ήταν τα καλύτερα δυνατά, γεγονός που άνοιξε τον δρόμο και ουσιαστικά έβαλε το... τρένο στις ράγες για να κλείσει το deal ανάμεσα στις δύο πλευρές.