Άνετη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Πόρτο στην Πυλαία

Άνετη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Πόρτο στην Πυλαία

Μιχάλης Καλογήρου 22:11 - 16.10.2024 / Ανανεώθηκε: 23:14 - 16.10.2024

Τη δεύτερή του νίκη σε ισάριθμους αγώνες στο Europe Cup πήρε ο ΠΑΟΚ, που στο κλειστό της Πυλαίας επιβλήθηκε της Πόρτο με σκορ 89-70. Κορυφαίοι για την ομάδα του βορρά που είναι πρώτοι στον όμιλό τους οι Μπάρτλεϊ και Ρέινολντς με 18 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν επιβλητικός κόντρα στην Πόρτο, κυριάρχησε στο παρκέ και είχε τον ρόλο του οδηγού στο σκορ από το ξεκίνημα και έτσι έφτασε στη δεύτερη νίκη του στον όμιλό του στο Europe Cup (89-70), κάνοντας το 2/2 στη διοργάνωση. Κορυφαίος της ελληνικής ομάδας ο Μπράντλεϊ που σημείωσε 18 πόντους.

Ο δικέφαλος του Βορρά το κάνει ξανά. Αυτή την φορά υποτάσσει την Πόρτο στο παλατάκι και κάνει το 2/2 στο FIBA Europe Cup. Οι θεσσαλονικείς ήταν μπροστά καθ' όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και αν και δυσκολεύτηκαν σε ορισμένα σημεία, κατάφεραν να επικρατήσουν της Πόρτο με 89-70.

Λίγες μέρες μετά την εντυπωσιακή μάχη για την Stoiximan GBL με τον Παναθηναικό AKTOR και την οριακή ήττα στις λεπτομέρειες, ο ΠΑΟΚ έκαμψε την αντίσταση της Πόρτο για το FIBA Europe Cup και δείχνει πως έχει παλμό. Με πολυφωνία στην επίθεση ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεκλειδώσει την άμυνα των Πορτογάλων και βρίσκεται πλέον μόνο πρώτος στον όμιλο του με 2 νίκες.

Πρώτος σκόρερ για τον δικέφαλο του Βορρά ήταν ο Μπάρτλεϊ με 18 πόντους, με τον Φόρεστερ να προσθέτει 15. Η Πόρτο είχε κορυφαίο τον Λάντις με 17, με τον Όμλιν να βάζει 14. Αυτή ήταν η 1η ήττα για την Πόρτο στην διοργάνωση, αφού στην 1η αγωνιστική είχε επικρατήσει της Σζολνόκι στην Πορτογαλία.

Ο ΠΆΟΚ καλείται να υπερασπιστεί ξανά την έδρα του στο επόμενο παιχνίδι κόντρα στην Σζολνόκι (23/10) στο παλατάκι.