Ο ΠΑΟΚ φουλάρει για την είσοδο στους ομίλους του BCL: Αντιμετωπίζει στον τελικό των προκριματικών την Πετκίμ
i

Φρανκ Μπάρτλεϊ / © FIBA

Ο ΠΑΟΚ φουλάρει για την είσοδο στους ομίλους του BCL: Αντιμετωπίζει στον τελικό των προκριματικών την Πετκίμ

Γιώργος Γαβριλάκης 09:20 - 21.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:34 - 21.09.2024

Στην Αττάλεια παραμένει ο ΠΑΟΚ και μετά τη νίκη του επί της ρουμάνικης Οραντέα, στο δρόμο του το Σάββατο το βράδυ (21/9, 21:30) θα βρεθεί η τούρκικη Πετκίμ. Ο νικητής της αναμέτρησης προκρίνεται στους ομίλους του Basketball Champions League.

Κρίσιμη μέρα για τον ΠΑΟΚ, που στην Αττάλεια της Τουρκίας αντιμετωπίζει το βράδυ του Σαββάτου (21/9, 21:30) την Πετκίμ από την Σμύρνη, σε έναν αγώνα που αφορά στον τελικό των προκριματικών του Basketball Championa League.

Πράγμα που σημαίνει ότι ο νικητής θα προκριθεί στους ομίλους της διοργάνωσης της FIBA και θα εντάξει στο πρόγραμμά του για τη σεζόν 2024-25 και τις υποχρεώσεις για το BCL -πέραν της συμμετοχής στα εθνικά πρωταθλήματα και κύπελλα.

Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της FIBA στην πλατφόρμα του YouTube, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για να φθάσει ο ΠΑΟΚ και η Πετκίμ μέχρι εδώ χρειάστηκε αρχικά να αποκλείσουν, οι Θεσσαλονικείς την ρουμάνικη Οριντέα στον ημιτελικό και οι Τούρκοι της γαλλική Σολέ.

Ο νικητής λοιπόν, θα τοποθετηθεί στο Group B του BCL, εκεί όπου βρίσκεται ήδη η Μάλαγα (Ισπανία), η Οστάνδη (Βέλγιο) και η Κινγκ (Πολωνία). Αξίζει να σημειωθεί πως στους ομίλους συμμετέχουν άλλες τέσσερις ελληνικές ομάδες.

Η ΑΕΚ που βρίσκεται στο Group E με την Ρίγα και την Μακάμπι Ραμάτ-Γκαν, το Περιστέρι στο Group H (με Μούρθια, Μανίσα και FMP), o Προμηθέας στο Group D (με Γαλατασαράι και Ράστα Βέχτα) και ο Κολοσσός στο Group C, παρέα με την κάτοχο του τίτλου Τενερίδη, την Καρσίγιακα και την Σεντ Κεντέν.

Ο ηττημένος της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την Πετκίμ, ναι μεν θα αποκλειστεί από την διοργάνωση, αλλά θα τοποθετηθεί στο Group I του Europe Cup, που είναι επίσης μία ευρωπαϊκή διοργάνωση της FIBA και ο όμιλος αυτός απαρτίζεται από την Πόρτο, την Ζζολνίκι και την Λίμπουργκ.