Ο ΠΑΟΚ έκανε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην Καρδίτσα και έφτασε σε μια άνετη νίκη, κάνοντας πολλή δουλειά στα ριμπάουντ, την ώρα που ο Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ προσέφερε μια μεγαλειώδη παράσταση.
Οπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ: Σε μία βραδιά που εξελίχθηκε σε προσωπικό σόου του Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ, στην πρώτη εμφάνιση του Αμερικανού γκαρντ στο PAOK Sports Arena, για τον ΠΑΟΚ mateco γράφτηκε ιστορία σε ομαδικό επίπεδο με τα ριμπάουντ.
Ο Δικέφαλος κυριάρχησε ολοκληρωτικά της Καρδίτσας Ιαπωνική σε αυτόν τον τομέα, φτάνοντας σε μία επίδοση που κατατάσσεται στην 1η θέση της λίστας του στη Stoiximan Basket League. Τελείωσε το παιχνίδι με 52 ριμπάουντ και με αυτά ξεπέρασε τις επιδόσεις των 50 ριμπάουντ που είχε…
*Στις 27 Απριλίου 2005 στο εντός έδρας παιχνίδι με τη ΜΕΝΤ (85-76).
*Στις 21 Δεκεμβρίου 2019 στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα (86-90).
Για τα δεδομένα του φετινού ΠΑΟΚ mateco, ρεκόρ συνιστούν τόσο τα 36 αμυντικά, όσο και τα 16 επιθετικά του ριμπάουντ. Τα 36 αμυντικά ριμπάουντ κατατάσσονται μεταξύ των 12 κορυφαίων επιδόσεων στην ιστορία του και αποτελούν ισοφάριση της 4ης καλύτερης του.
Από τις δεύτερες επιθέσεις του μάλιστα σημείωσε 22 πόντους που αποτελούν επίσης την κορυφαία επίδοση του, αφού είχε 17 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels Collection.
Η συνολική επίδοση των ριμπάουντ του, είναι η 43η επίδοση 52+ στην ιστορία της Stoiximan Basket League, όχι όμως και για τη μεγαλύτερη του φετινού Πρωταθλήματος. Αυτό γιατί είχαν περισσότερα ο Ολυμπιακός (58) στο εκτός έδρας παιχνίδι του με την Καρδίτσα Ιαπωνική και ο Παναθηναϊκός AKTOR (53) στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Carna.
Πέραν των ριμπάουντ, ο ΠΑΟΚ mateco σούταρε με 36% στα τρίποντα (9/25), στην καλύτερη επίδοση των τελευταίων 14 αγώνων του, αφού του μακρινό σουτ εξελίχθηκε σε «πληγή» στη φετινή σεζόν και κυρίως στο δεύτερο μισό της.
Στατιστικά, βάσει του ranking, ο Δικέφαλος έκανε την καλύτερη, φετινή εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League μαζί με εκείνη του εντός έδρας αγώνα με τον Κολοσσό H Hotels Collection, αφού ισοφάρισε την επίδοση των 112 βαθμών.
Μία ασίστ μακριά από το triple-double που θα ήταν το τρίτο της φετινής Stoiximan Basket League –το έκαναν ο Μουσταφά Φαλ και ο Λόντον Περάντες στην εξέλιξη της σεζόν- έμεινε ο Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ. Ο Αμερικανός γκαρντ «χάιδεψε» μία ξεχασμένη επίδοση για τον ΠΑΟΚ mateco αφού ουδέποτε παίκτης του κατάφερε κάτι τέτοιο στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, οπότε θα πρέπει να πάμε πριν το 1992 για να βρούμε κάτι τέτοιο.
Με βάση τα ανεπίσημα στατιστικά της εξαετίας 1986-1992, σε triple-double έφτασαν με τα ασπρόμαυρα πέντε φορές ο Παναγιώτης Φασούλας και μία ο Άντονι Κουκ. Νωρίτερα στη σεζόν πάντως έφτασε σε μία τέτοια επίδοση ο Έλβαρ Φρίντρικσον για το BCL.
Μπορεί στη στατιστική του Αμερικανού να καταγράφηκαν εννιά ασίστ, ωστόσο με τους 19 πόντους και τα 10 ριμπάουντ του έγινε ο 5ος παίκτης του ΠΑΟΚ mateco στη σεζόν που έφτασε σε double-double. Από τρία έχουν ο Έλβαρ Φρίντρικσον και ο Τζάστιν Άλστον ενώ από ένα έχουν ο Τζαμάνι ΜακΝίς και ο Μιχάλης Τσαϊρέλης. Άλστον και ΜακΝίς εξάλλου, έχασαν αμφότεροι το double-double για ένα ριμπάουντ.
Ο Αμερικανός γκαρντ με τις τέσσερις τάπες που έκανε, ισοφάρισε τη δεύτερη καλύτερη της φετινής Stoiximan Basket League. Το ρεκόρ κρατάει ο Τσαντ Μπράουν που έκανε πέντε μπλοκ στο εντός έδρας παιχνίδι του Απόλλωνα Carna με το Μαρούσι.
Ο Κέβιν Πόρτερ κατάφερε μόλις στη δεύτερη παρουσία του με τα ασπρόμαυρα, να κάνει και την καλύτερη φετινή εμφάνιση μεταξύ των παικτών του ΠΑΟΚ mateco, βάσει των αριθμών. Είχε 36 στο ranking επίδοση που κατατάσσεται συνολικά μεταξύ των οχτώ μεγαλύτερων της φετινής Stoiximan Basket League. Όσο για την προηγούμενη μεγαλύτερη από παίκτη του Δικέφαλου, ήταν εκείνη του 28 που είχαν ο Λαβρίνας Μπελιάουσκας στην 4η και ο Τζάστιν Άλστον στη 17η αγωνιστική.