Πάου Γκασόλ και Σου Μπερντ εξήγησαν στο Sportal πώς επηρεάζει τη ζωή ενός παίκτη μια επιτυχία σε Παγκόσμιο Κύπελλο (vids)

Πάου Γκασόλ και Σου Μπερντ εξήγησαν στο Sportal πώς επηρεάζει τη ζωή ενός παίκτη μια επιτυχία σε Παγκόσμιο Κύπελλο (vids)

Χρήστος Τσάλτας 10:43 - 08.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:39 - 14.08.2024

H FIBA παρουσίασε το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, που θα διεξαχθεί το 2026 στη Γερμανία, αλλά και τους παγκόσμιους πρεσβευτές του τουρνουά, Πάου Γκασόλ και Σου Μπερντ, οι οποίοι απάντησαν στο Sportal για το πόσο μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός αθλητή μια επιτυχία σε ένα τέτοιο τουρνουά.

Αποστολή στη Μανίλα

Το Παγκόσμιο Κύπελλο βρίσκεται στην τελική ευθεία του, όμως η FIBA φροντίζει από τώρα για τις επόμενες διοργανώσεις της. Με πρώτη το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών του 2026. Η Γερμανία θα είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει τα παιχνίδια αυτά, με το Βερολίνο να συγκεντρώνει τις καλύτερες παίκτριες του κόσμου.

Το event αναμένεται να έχει αρκετή λάμψη, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τους παγκόσμιους πρεσβευτές του. Πρόκειται για δύο από τις μεγαλύτερες μορφές του παγκόσμιου μπάσκετ, που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στα παρκέ.

Ο Πάου Γκασόλ και η Σου Μπερντ είναι οι δύο θρύλοι που θα είναι πρεσβευτές της FIBA για την κορυφαία διεθνή διοργάνωση μπάσκετ γυναικών, με την παρουσία τους να φέρνει ακόμα περισσότερο ενδιαέρον για το event.

Στην συνέντευξη Τύπου-παρουσίαση της διοργάνωσης, η οποία έγινε παρουσία του Γενικού Γραμματέα της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή, το Sportal είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους δύο θρύλους, οι οποίοι εξήγησαν πόσο αλάζει η ζωή ενός παίκτη έπειτα από μια επιτυχία σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αρχικά, τον λόγο πήρε ο Γκασόλ, ο οποίος τόνισε: «Το να γίνεις Παγκόσμιος Πρωταθλητής είναι κάτι που μένει μαζί σου για πάντα. Δεν ξέρω αν καθορίζει τη ζωή σου, αλλά είναι μια στιγμή που σε κάνει πολύ περήφανο. Εκπροσωπείς τη χώρα σου είναι κάτι ξεχωριστό. Ήμασταν τυχεροί να το κάνουμε σε πολλές διαοφρετικές περιπτώσεις. Είναι η ομορφιά αυτού και είναι κάτι που το κουβαλάς. Αναφίβολα είναι κάτι που σε γεμίζει με ενθουσιασμό.

Αναφέρατε το 2006 που ήμασταν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές για πρώτη φορά και μετά το 2019 για δεύτερη φορά και ήμασταν σε θέση να χτίσουμε μια κουλτούρα που αυτό μας κάνει να συνεχίζουμε. Βλέπετε πώς ακολουθούν οι νέοι, βλέουν τις ρίζες τους και όλα. Είναι ξεχωριστό. Το να βλέπεις τις χώρες πάνω στο τρόπαιο, όπως και τη χώρα της Σου (Μπερντ) που εκρποσώπησε τόσο καλά στο παρελθόν, είναι κάτι που σε κάνει περήφανο. Όλη η δουλειά που βάζεις΄ολος ο κόπος. Είναι αναμφίβολα κάτι που φέρνει επιβράβευση».

H Σου Μπερντ, από την πλευρά της, πρόσθεσε ότι «το Παγκόσμιο Κύπελλο, όσον αφορά το σύστηνα διεξαγωγής, είναι ένα από τα πιο δύσκολα τουρνουά. Τελική φάση, προκριματικά που κρίνουν πρόκριση. Θυμάμαι στα πρώτα 2 Παγκόσμια Κύπελλα έπαιξα 9 παιχνίδια και όσο περνούσε το τουρνούα και κερδίζοντας αυτά τα τουνρουά κατάλαβα ότι δεν υπήρχαν εύκολες αποστολές. Αυτή ήταν η πρώτη γεύση για μένα, όχι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Το να κερδίσεις σε αυτά τα στάνταρ».

Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

Tags: