Ο Παούλιους Μοτεγιούνας νέος CEO της Euroleague

Παούλιους Μοτεγιούνας

i

Twitter / Paulius Motejunas

Ο Παούλιους Μοτεγιούνας νέος CEO της Euroleague

Νίκος Καλαμπάκας 19:18 - 15.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:34 - 14.08.2024

Ο Λιθουανός Παούλιους Μοτεγιούνας ψηφίστηκε από τους μετόχους της Euroleague ως ο αντικαταστάτης του Μάρσαλ Γκλίκμαν.

Πλήρης επιβεβαίωση του Sportal, αφού ο Παούλιους Μοτεγιούνας θα είναι ο νέος CEO της Euroleague. Οι ομάδες - μέτοχοι τον ψήφισαν κατά τη σημερινή τους (15/6) συνεδρίαση ώστε να διαδεχθεί τον Μάρσαλ Γκλίκμαν που αποχώρησε πρόσφατα.

Ο Λιθουανός ήταν εξ' αρχής το φαβορί για τη θέση, κάτι που σας είχε γράψει και το Sportal από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο Γκλίκμαν θα αποχωρήσει από τη θέση.

Αυτό σημαίνει ότι η Ζάλγκιρις, της οποίας ο Μοτεγιούνας ήταν ο γενικός διευθυντής της, θα πρέπει να ψάξει για τον αντικαταστάτη του.

Πρόεδρος της λίγκας θα παραμείνει ο Ντέγιαν Μποντίρογκα που κατέχει τη θέση από το προηγούμενο καλοκαίρι.

Αντίπαλοί του για τη θέση ήταν οι Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι και Αλπέρ Γιλμάζ, όμως τελικά οι μέτοχoι της Euroleague έριξαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Λιθουανό, ο οποίος είχε ψηφιστεί δύο συνεχόμενeς σεζόν (2019-2020) ως ο παράγοντας της χρονιάς στην Euroleague.

Ο Γκλίκμαν πλήρωσε το γεγονός ότι τα έσοδα της λίγκας δεν ήταν τα αναμενόμενα, γεγονός που δυσαρέστησε τις μόνιμες ομάδες του κορυφαίου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Πλέον, το επόμενο βήμα για την Euroleague είναι το θέμα της αλλαγής στο διαιτητικό μοντέλο, με τη λίγκα να κάνει σκέψεις για μια τριμελή επιτροπή όπως και στην ελληνική ΚΕΔ.

Να σημειωθεί ότι ο Μοτεγιούνας ελέγχει το 75% των μετοχών της Ζαλγκίρις αλλά και του γηπέδου της ομάδας, Ζαλγκίριο Αρένα.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

«Προφανώς, είναι μια θέση με κύρος», δήλωσε πρόσφατα ο Μοτεγιούνας στον Λίνας Γιόσιους. «Εάν υπάρχει εμπιστοσύνη από όλες τις ομάδες... Ποιος άνθρωπος που εργάζεται στο μπάσκετ δεν θα ήθελε να γίνει Διευθύνων Σύμβουλος της EuroLeague; Είναι μεγάλη ευθύνη, ένα σπουδαίο τουρνουά, μεγάλες ομάδες και η καλύτερη διοργάνωση στην Ευρώπη. Δεν θέλω να προσποιούμαι ότι δεν με ενδιαφέρει».