Πλήρης επιβεβαίωση του Sportal: Επίσημα στη Μονακό ο Παπαγιάννης

Γιώργος Παπαγιάννης

i

© Monaco

Πλήρης επιβεβαίωση του Sportal: Επίσημα στη Μονακό ο Παπαγιάννης

Ευτυχία Οικονομίδου 18:19 - 09.07.2024 / Ανανεώθηκε: 18:26 - 09.07.2024

Ο Γιώργος Παπαγιάννης αποτελεί με κάθε επισημότητα παίκτη της Μονακό με τους Μονεγάσκους να ανακοινώνουν την απόκτησή του.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης ανακοινώθηκε κι επίσημα από τη Μονακό έπειτα από την αποδέσμευσή του από τη Φενέρμπαχτσε.

Ο Έλληνας σέντερ αποτελεί παρελθόν από την ομάδα της Τουρκίας, μόλις έναν χρόνο από την έλευσή του και είναι έτοιμος να ενσωματωθεί στη Μονακό, όπως είχε αποκαλύψει και το Sportal, η οποία δημοσίευσε την απόκτησή του.

Η ομάδα του Πριγκιπάτου είχε ρίξει... δίχτυα στον υψηλόσωμο παίκτη και μετά την λιτή ανακοίνωση της αποδέσμευσής του από τη Φενέρ που έγραφε: «Γιώργο Παπαγιάννη, σε ευχαριστούμε», ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση από τους Μονεγάσκους.

Ο διεθνής σέντερ το τελευταίο διάστημα είχε γίνει αποδέκτης προτάσεων από ομάδες της Euroleague (Μονακό), αλλά και της VTB League (Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης) και μελετούσε προσεκτικά τις επιλογές του.

Αποφάσισε όμως να πει το «ναι» στην ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς συμφωνώντας για συνεργασία ενός χρόνου με ένα υψηλό συμβόλαιο αντίστοιχο με εκείνο που είχε στην τουρκική ομάδα στην οποία θα καταβληθεί το «μπάι άουτ» και θα αποχωρήσει.

Η Μονακό φάνταζε από την πρώτη στιγμή ως η καλύτερη επιλογή για τον Γιώργο Παπαγιάννη, δεδομένου ότι εκεί βρίσκεται ο καλύτερος δημιουργός της Euroleague (Νικ Καλάθης) με τον οποίο συνεργάζονταν στη Φενέρ όπως τόνισε και ο ίδιος, αλλά και στον Παναθηναϊκό, όπως και ο Μάικ Τζέιμς.

Πέρυσι στην EuroLeague, ο Παπαγιάννης είχε 5,7 πόντους κατά μέσο όρο με 48,8% από τρίποντα και 3 ριμπάουντ σε 16 λεπτά συμμετοχής. Σε 21 ματς στο τουρκικό πρωτάθλημα, σημείωσε 11 πόντους, 5.9 ριμπάουντ, 1 μπλοκ και 0.6 ασίστ ανά 21.4 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.