Παπανικολάου: «Δεν κάνει διαφορά το Έλληνες ή ξένοι, οι παίκτες που έχουμε ξέρουν πόσο σημαντικά είναι τα ματς»

Παπανικολάου: «Δεν κάνει διαφορά το Έλληνες ή ξένοι, οι παίκτες που έχουμε ξέρουν πόσο σημαντικά είναι τα ματς»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 18:44 - 04.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:44 - 04.06.2024

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για τους τελικούς της Stoiximan Basket League και στάθηκε στην σημασία των αγώνων, την οποία οι συμπαίκτες του, είτε είναι Έλληνες, είτε ξένοι, τη γνωρίζουν πολύ καλά.

 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κώστας Παπανικολάου:

Να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Να ευχηθώ να έχουμε από 3 έως 5 όμορφους αγώνες και να συμφωνήσω πως σε αυτό το κλίμα γιορτής να απολαύσουμε όλους τους αγώνες. Έχω πει πως έτσι όπως έχει γίνει το μπάσκετ, το πλεονέκτημα έδρας είναι σοβαρό εάν πάμε σε 5ο ματς. Έχουμε δει «μπρέικ» σε πολλά ματς. Για εμένα είναι σημαντικό να έχεις τους φιλάθλους σου μαζί στο τελευταίο ματς. Εξάλλου έχουν αποδείξει και οι δύο ομάδες πως μπορούν να κερδίσουν σε οποιαδήποτε έδρα.

Έχουμε έναν κορμό εδώ και χρόνια. Σίγουρα το να έχεις έναν ελληνικό κορμό μπορεί να βοηθήσει στα αποδυτήρια, αλλά αυτό από μόνο του δεν παίζει μπάσκετ. Εμείς έχουμε έναν κορμό με παιδιά που είναι πολλά χρόνια στην ομάδα, που ξέρουν την πραγματικότητα, που ξέρουν τι σημαίνει για όλους στον οργανισμό η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν κάνει διαφορά το Έλληνες ή ξένοι. Οι παίκτες που έχουμε ξέρουν πολύ καλά το πόσο σημαντικά είναι τα ματς.

Το να ζεις έντονα συναισθήματα είναι κάτι που μπορεί αν συμβεί αλλά μιλάμε για κάτι τεράστιο, όχι ένα απλό παιχνίδι. Μια χρονιά όταν τελειώνει με νίκη είναι πολύ σημαντικό και θέλουμε να είμαστε οι τελευταίοι νικητές.

Το τελευταίο χαμόγελο είναι ο τελευταίος νικητής. Πέραν από το κίνηττο του τίτλου, το να τελειώσεις όμορφα μια χρονιά είναι από μόνο του έξτρα κίνητρο. Και να αντιμετωπίζαμε τον Παναθηναϊκό στο Φάιναλ 4 είναι τόσο μεγάλο κίνητρο ένας τίτλος που από μόνο του αυτό αρκεί.

Στο δικό μου το μυαλό είναι λίγο πιο απλά τα πράγματα. Είτε είσαι μπασκετμπολίστας, είτε δημοσιογράφος, είτε κάνεις μια άλλη δουλειά, εάν σέβεσαι τον εαυτό σου πρέπει να τιμάς αυτό που σου δίνεται. Είναι πολύ σημαντικό να είσαι επαγγελματίας, ειδικά όταν στην δική μας περίπτωση σου προσφέρονται αγαθά που μπορείς να συντηρήσεις όλη σου την οικογένεια. Για εμένα με αυτό κλείνει το θέμα και δεν υπάρχει ούτε παρένθεση, ούτε παραθυράκι, ούτε τίποτα. Αν θες να σέβεσαι τον εαυτό σου, είσαι επαγγελματίας, όπου και να παίζεις. 

Μπαρτζώκας: «Σε σχέση με μένα, ο Αταμάν είναι λίγο πιο τυχερός, που δεν ξέρει ελληνικά...»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

18:38 - 04.06.2024

Μπαρτζώκας: «Σε σχέση με μένα, ο Αταμάν είναι λίγο πιο τυχερός, που δεν ξέρει ελληνικά...»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τους τελικούς της Stoiximan Basket League που ακολουθούν και αναφέρθηκε σε όσα περιμένει να δει στα παιχνίδια ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό που ακολουθούν.