Παπανικολάου: «Σεβόμαστε την Ρεάλ αλλά δεν την φοβόμαστε»

Κώστας Παπανικολάου

i

© Intime

Παπανικολάου: «Σεβόμαστε την Ρεάλ αλλά δεν την φοβόμαστε»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 14:38 - 23.05.2024 / Ανανεώθηκε: 07:36 - 29.05.2024

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για το Final 4 και τον μεγάλο ημιτελικό του Ολυμπιακού απέναντι στην Ρεάλ.

Ο Κώστας Παπανικολάου, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, είχε πολλά να πει ενόψει του ημιτελικού απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κώστας Παπανικολάου:

«Συγχαρητήρια σε όλους. Όλοι πρέπει να επικεντρωθούμε το μπάσκετ. Για αυτό είμαστε εδώ, για ένα μπασκετικό ιβέντ. Έχουμε ένα σύστημα που μας έφερε εδώ. Πρέπει να παλέψουμε με αυτό, και να εμπιστευτούμε τον εαυτό μας . Αυτό πρέπει να είναι που θα επικεντρωθούμε.

Πάντα υπάρχει πίεση στο Φάιναλ 4. Όταν είσαι τόσο κοντά στο τρόπαιο θέλεις να το κερδίσεις. Τα μέσα λένε ποιος είναι το φαβορί, δεν το πιστεύω. Η κάθε ομάδα έχει τις ίδιες πιθανότητες.  Είναι θέμα φόρμας και μικρών λεπτομερειών και τύχης που υθα καθορίσει τον νικητή. Αυτό που έγινε πέρσι ανήκει στο παρελθόν. Θα παλέψουμε όπως κάνουμε όλη τη σεζόν.

Θα είμαστε ο εαυτός μας. παίζουμε με την Ρεάλ, την πιο δυνατή ομάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να παίξεις απέναντί τους. τους σεβόμαστε, αλλά έχουμε μια ενωμένη ομάδα και δεν φοβόμαστε απέναντί τους. πριν το πέμπτο ματς με Μπαρτσελόνα κάναμε τις καλύτερες προπονήσεις της χρονιάς. Πριν έρθουμε εδώ, η κατάσταση είναι ίδια. Πρέπει να παλέψουμε εάν θέλουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω.

Πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ που είναι 2 ομάδες εδώ. Είναι καλό για τα νέα παιδιά. Πέραν αυτού, έπαιξα απέναντι στον Κώστα  όταν ήταν με την Φενέρ και πόνεσε η ήττα το 2017 στον τελικό. Θα παλέψει ο καθένας από την ομάδα του αλλά θα μείνουμε σε αυτό.  Έτσι είναι ο αθλητισμός. Εγώ παίζω για την ομάδα μου και εκείνος για την δική του»