Παπαθεοδώρου: «Δεν παίζαμε με τον Φαλ και τον Μιλουτίνοφ για να χάσουμε τα ριμπάουντ»

Ηλίας Παπαθεοδώρου

i

© InTime

Παπαθεοδώρου: «Δεν παίζαμε με τον Φαλ και τον Μιλουτίνοφ για να χάσουμε τα ριμπάουντ»

Παναγιώτης Ραμαντάνης 23:19 - 02.10.2024 / Ανανεώθηκε: 23:19 - 02.10.2024

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για την ήττα του Προμηθέα από τη Νίμπουργκ και το θέμα που υπήρχε στα ριμπάουντ.

Ο Προμηθέας «πλήρωσε» την αδράνειά του στα ριμπάουντ και γνώρισε την ήττα στην πρεμιέρα του BCL. Οι Πατρινοί υποδέχθηκαν τη Νίμπουργκ και γνώρισαν την ήττα με 86-78, σε ένα ματς που οι Τσέχοι είχαν πάρει διψήφιο προβάδισμα στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για την εικόνα της ομάδας του, ενώ ανέφερε ότι δεν... παίζανε με τους Φαλ και Μιλουτίνοφ για να χάσουνε τα ριμπάουντ.

Ο coach Παπαθεοδώρου είπε: «Η Νίμπουρκ κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο παιχνίδι. Ειδικά στο κομμάτι της ενέργειας και της αθλητικότητας ήταν 2-3 επίπεδα πάνω από εμάς. Όταν ο αντίπαλος έχει 25 επιθετικά ριμπάουντ και, ουσιαστικά, 25 παραπάνω κατοχές, είναι πάρα πολύ δύσκολο να κερδίσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχουμε καλό ρυθμό. Σίγουρα χρειαζόμαστε αναδιοργάνωση και θα κάνουμε αυτό που πρέπει στη συνέχεια για να γίνουμε καλύτεροι».

Για τα χαμένα ριμπάουντ: «Είναι πολλά πράγματα μαζί. Το ριμπάουντ πρώτα απ’ όλα είναι θέληση. Δεν παίζαμε με τον Φαλ και τον Μιλουτίνοφ για να χάσουμε τα ριμπάουντ. Είναι θέμα θέλησης, συγκέντρωσης, αθλητικότητας… Πρόκειται για κάτι που σίγουρα το έχουμε εντοπίσει, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχουν κι άλλα προβλήματα που έχουμε. Στο κομμάτι της δημιουργίας μας και της περιφερειακής μας επίθεσης, είμαστε πάρα πολύ μέτριοι και δεν μπορούμε να παίξουμε σε αυτό το επίπεδο με αυτόν τον τρόπο».

Για το αν θα τους «αφυπνίσει» η ήττα: «Έχουμε αφυπνιστεί ήδη πάρα πολύ καιρό. Είμαστε ουσιαστικά στον δρόμο για να βρούμε τις λύσεις που απαιτούνται. Δεν είναι το σημερινό παιχνίδι καμπανάκι για μας, το καμπανάκι έχει ηχήσει στα φιλικά μας».