Παπαθεοδώρου: «Δεν περιμέναμε να κερδίσουμε τόσο εύκολα»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου

i

©InTime

Παπαθεοδώρου: «Δεν περιμέναμε να κερδίσουμε τόσο εύκολα»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 00:06 - 14.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:38 - 14.08.2024

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για τη νίκη του Προμηθέα επί του Αμαρουσίου, αλλά και την πορεία της ομάδας του στην Ευρώπη.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για την νίκη του Προμηθέα κόντρα στο Μαρούσι, τονίζοντας μάλιστα πως είναι τιμή και προνόμιο για τον Προμηθέα να βρίσκεται στις "16" καλύτερες ομάδες του BCL.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Παπαθεοδώρου στην κάμερα της ΕΡΤ: 

Για το αν περίμενε μια εύκολη επικράτηση: «Όχι φυσικά γιατί γνωρίζουμε την ποιότητα του Αμαρουσίου. Προερχόταν από μια μεγάλη νίκη επι του ΠΑΟΚ, παίζουνε πάρα πολύ καλό μπάσκετ, έχουνε ιδέες σε άμυνα και επίθεση, έχουν πολύ καλούς παίκτες και υλικό. Για αυτό προετοιμαστήκαμε με το κατάλληλο τρόπο να παίξουμε ένα παιχνίδι υψηλής επικινδυνότητας. Νομίζω ελέγξαμε το παιχνίδι μετά την πρώτη περίοδο, είχαμε καλές αποφάσεις στην επίθεση και στην άμυνα πετύχαμε τους βασικούς μας στόχους να περιορίσουμε κάποιους παίκτες κλειδιά». 

Για τις απουσίες: «Οι απουσίες είναι μέσα στο πρόγραμμα όλη την χρονιά. Έχουμε μάθει να ζούμε με αυτές, ειδικά τον τελευταίο μήνα. Έχουμε παιδιά που έχουν αναπληρώσει αυτές τις απουσίες και είμαστε χαρούμενοι γιατί νέοι παίκτες, όπως ο Καραγιαννίδης που παίζει πρώτη φορά στην Α1, ή ο Μπαζίνας που σε κομβικά σημεία του παιχνιδιού δίνει το παρών και μας βοηθούν πάρα πολύ». 

Για την επίθεση: «91 πόντους είχαμε πριν 3 μέρες κόντρα στην ΛεΜάν. Αυτό είναι το παιχνίδι μας, δεν έχουμε την ποιότητα να σκοράρουμε σε κάθε ματς 100 πόντους. Παίζουν οι αντίπαλοι, προετοιμάζονται και προσαρμόζονται πάνω μας, αλλά θέλουμε να παίξουμε σε υψηλό τέμπο, έχοντας ποιότητα στην επίθεση μας και καλές αποφάσεις». 

Για το επόμενο παιχνίδι και την πρόκριση στην επόμενη φάση του BCL: «Αυτό είναι το πιο σημαντικό με εμάς. Πετύχαμε ένα στόχο που ήταν σημαντικό και δύσκολος. Είμαστε στις "16" καλύτερες ομάδες του BCL, είναι τιμή μας και προνόμιο που βρισκόμαστε εκεί, είμαστε χαρούμενοι και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για την πρόκριση όταν έρθει η ώρα. Τώρα έχουμε ρεπό, έχουμε μια εβδομάδα να προετοιμαστούμε και να ξεκουραστούμε γιατί περάσαμε δύσκολο πρόγραμμα και η συνέχεια παραμένει δύσκολη για εμάς».