Και επίσημα ο Σπλίτερ στον πάγκο της Παρί!

Και επίσημα ο Σπλίτερ στον πάγκο της Παρί!

Γιάννης Πάλλας 22:08 - 15.07.2024 / Ανανεώθηκε: 22:08 - 15.07.2024

Η Παρί ανακοίνωσε επίσημα τη συμφωνία με τον Τιάγκο Σπλίτερ

Τα «κλειδιά» στον Τιάγκο Σπλίτερ και επίσημα έδωσε η Παρί, την οποία θα καθοδηγήσει τη νέα σεζόν στην Euroleague!

Ο 39χρονος Βραζιλιάνος τεχνικός που είναι άπειρος καλείται να ηγηθεί της προσπάθειας της γαλλικής ομάδας στην πρώτη της συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Αυτή ουσιαστικά είναι η πρώτη ομάδα που προπονεί ως πρώτος προπονητής ο Τιάγκο Σπλίτερ, καθώς, τα τελευταία πέντε χρόνια που ασχολείται με την προπονητική, ήταν στο προπονητικό επιτελείο των Μπρούκλιν Νετς (2019-23) και των Χιούστον Ρόκετς (2023-24).

Η Παρί που δεν πήγε σε μια εγνωσμένης αξίας και εμπειρίας λύση επέλεξε να επενδύσει στον άπειρο Τιάγκο Σπλίτερ σε μια δύσκολη χρονιά και έπειτα από την κατάκτηση του Eurocup με τον Τουόμας Ίσαλο, ο οποίος άφησε τον πάγκο της ομάδας για να βρεθεί στο «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ με τους Μέμφις Γκρίζλις.

Η ενίσχυση της ομάδας είναι πλέον το επόμενο ζητούμενο για την Παρί, η οποία βλέπει να μπαίνει σε... διαπραγμάτευση η παραμονή του κορυφαίου παίκτη της περσινής σεζόν Τι Τζέι Σορτς για τον οποίο έχει εκδηλώσει ζωηρό ενδιαφέρον η Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Σπλίτερ μπορεί να επιθυμεί την παραμονή του βραχύσωμου Αμερικανού, αλλά η διοίκηση είναι εκείνη που θα αποφασίσει για το αν θα παραμείνςι ο αθλητής ή θα παραχωρηθεί.