Με τον Τιάγκο Σπλίτερ η Παρί στον πάγκο στην Euroleague!

Με τον Τιάγκο Σπλίτερ η Παρί στον πάγκο στην Euroleague!

Γιάννης Πάλλας 18:50 - 15.07.2024 / Ανανεώθηκε: 18:50 - 15.07.2024

Ο Τιάγκο Σπλίτερ παίρνει τα «κλειδιά» της Παρί τη νέα σεζόν στην Euroleague

Εμπιστοσύνη σ’ ένα νέο προπονητή, τον Τιάγκο Σπλίτερ δείχνει η Παρί για να την καθοδηγήσει τη νέα σεζόν στην Euroleague, μετά την αποχώρηση του Τουόμας Ίσαλο, που πήγε στο ΝΒΑ και τους Μέμφις Γκρίζλις!

Σύμφωνα με το BeBasket και άλλα δημοσιεύματα στη Γαλλία ο 39χρονος τεχνικός θα πάρει τα «κλειδιά» της ομάδας και θα την καθοδηγήσει τη νέα σεζόν.

Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις με προπονητές η διοίκηση των Γάλλων κατέληξε στον Τιάγκο Σπλίτερ, ο οποίος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2019 από τους Μπρούκλιν Νετς ως ασίσταντ κόουτς, πριν μετακομίσει στο Χιούστον για να αναλάβει τη θέση του βοηθού προπονητή στους Ρόκετς.

Ο παλιός παίκτης της Μπασκόνια (2003-2010), με μεγάλη καριέρα και στο NBA με τις ομάδες των Σαν Αντόνιο Σπερς, Ατλάντα Χοκς και Φιλαντέλφια Σίξερς, θα διαδεχθεί τον Τουόμας Ίσαλο που αναμένεται να ακολουθήσει το αντίθετο δρομολόγιο για να ενταχθεί στο τεχνικό επιτελείο των Μέμφις Γκρίζλις, όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Γάλλοι έχουν ήδη ανανεώσει τη συνεργασία τους με τον Τζούλιους Τόμας, που ήταν ο άμεσος συνεργάτης του Ίσαλο την περσινή σεζόν.

Είναι προφανές πως δεν ήθελαν οι ιθύνοντες της Παρί να δαπανήσουν αρκετά χρήματα με συνέπεια να πάνε σε μια λύση προπονητή χωρίς εμπειρία που είναι βέβαια μεγάλου ρίσκου.

Από κει και πέρα, ανοικτό παραμένει το θέμα της παραμονής του Τι Τζέι Σορτς, για τον οποίο φαίνεται πως ενδιαφέρεται ζωηρά η Μακάμπι Τελ Αβίβ, σύμφωνα με ισραηλινά σημοσιεύματα τα τελευταία 24ωρα.

Ο Αμερικανός βραχύσωμος γκαρντ είναι ψηλά στη λίστα του Όντεντ Κάτας, αλλά δεσμεύεται με συμβόλαιο και δεν έχει μπάι-άουτ, γεγονόε που δυσκολεύει αρκετά το θέμα της μετακίνησης του στην «ομάδα του λαού».