Ξενέρωσε την Παρί στην πρεμιέρα της ο Ερυθρός Αστέρας
i

Photo by Herve Bellenger/Euroleague Basketball via Getty Images

Ξενέρωσε την Παρί στην πρεμιέρα της ο Ερυθρός Αστέρας

Sportal newsroom 00:01 - 05.10.2024 / Ανανεώθηκε: 00:10 - 05.10.2024

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα του Ερυθρού Αστέρα από την έδρα της Παρί. Οι Γάλλοι στην 1η τους εμφάνιση στην Ευρωλίγκα είχαν την όρεξη και τη θέληση, οι Σέρβοι όμως την εμπειρία με το ταμπλό να γράφει στο τέλος 77-80 και να χαρίζει στους παίκτες του Σφαιρόπουλου την 1η τους φετινή νίκη!

Η Παρί δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στην παρθενική της εμφάνιση στην Ευρωλίγκα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και ηττήθηκε με σκορ 77-80.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Νεμάνια Νέντοβιτς που σημείωσε 21 πόντους, ενώ 14 πρόσθεσε ο Αϊζάια Κάνααν.

Ο Σορτς σημείωσε 16 για την Παρί, ενώ από 12 πρόσθεσαν οι Χάιφι και Λο.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η νεοφώτιστη στην Ευρωλίγκα Παρί, υποδέχτηκε την 1η αγωνιστική τον Ερυθρό Αστέρα στο Παρίσι και οι κάτοχοι του Eurocup έδειξαν από νωρίς τον ενθουσιασμό τους για τη νέα τους περιπέτεια στα «μεγάλα σαλόνια» του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Αν και αρχικά φαίνονταν μουδιασμένοι, δίνοντας στους φιλοξενούμενους την ευκαιρία να ξεφύγουν γρήγορα με 8 πόντους (4-12), οι παίκτες της Παρί ανέβασαν την απόδοσή τους και Κόλιν και Σορτς, κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο στο +1 (18-17).

Η Παρί πήρε ψυχολογία, ανέβασε την απόδοσή της και με μπροστάρη τον Σορτς έγινε αφεντικό στον αγώνα και στρίμωξε στη 2η περίοδο τους Σέρβους, που έδειχναν μπλοκαρισμένοι. Το +8 της 2ης περιόδου (43-35) δεν ήταν σκορ ασφαλείας, όμως έστελνε θετικά μηνύματα στους φίλους της γαλλικής ομάδας, οι οποίοι παραληρούσαν στις εξέδρες.

Ο Αστέρας ωστόσο είναι έμπειρη ομάδα στη διοργάνωση και βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει. Νέντοβιτς και Κάνααν ανέλαβαν δράση και πήραν τους συμπαίκτες τους από το χεράκι, οδηγώντας τους ερυθρόλευκους του Βελιγραδίου στα μονοπάτια της... ανατροπής!

Η 3η περίοδος βρήκε τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να ανεβάζουν ταχύτητα και να καταφέρνουν τελικά στο 30' να φέρουν το σκορ σε ισορροπία (58-58).

Οι ερυθρόλευκοι έφεραν τον αγώνα εκεί που ήθελαν, η Παρί «ξεφούσκωσε» από ενθουσιασμό και η 4η περίοδος κύλησε με τους Σέρβους να διατηρούν σταθερά το προβάδισμα που έφτασε μέχρι τους 5 πόντους (70-75). Οι Γάλλοι προσπάθησαν στο τελευταίο λεπτό να αντεπιτεθούν, έφτασαν στο -3 (74-74), όμως τελικά δεν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή.

Δείτε το Play by Play του αγώνα.

MVP

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν ο πρώτος σκόρερ του Αστέρα. Σημείωσε 21 πόντους και ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσων της ομάδας του Σφαιρόπουλου

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η Παρί ήταν ενθουσιώδης στην 1η της αναμέτρηση στο κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όμως ο Ερυθρός Αστέρας διαχειρίστηκε τις δυνάμεις του και στο 2ο ημίχρονο κατάφερε να βρει τα αδύνατα σημεία των Γάλλων και να τα «χτυπήσει».

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ο Αστέρας υποδέχεται την Μπασκόνια, ενώ η Παρί παίζει στην έδρα της Αρμάνι.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Δεκάλεπτα: 18-17, 43-35, 58-58, 77-80