Το ταξίδι της Παρί από το «μηδέν» μέχρι την ελίτ: Η Euroleague προβάλει το τρίτο επεισόδιο της σειράς για τους... νέους της διοργάνωσης
i

Τι Τζέι Σορτς / © Euroleague Basketball

Το ταξίδι της Παρί από το «μηδέν» μέχρι την ελίτ: Η Euroleague προβάλει το τρίτο επεισόδιο της σειράς για τους... νέους της διοργάνωσης

Γιώργος Γαβριλάκης 15:09 - 27.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:16 - 27.09.2024

Η Euroleague Basketball προανήγγειλε τη μέρα και την ώρα προβολής του τρίτου επεισοδίου της σειράς «Making of a Euroleague Team» με επίκεντρο την... πρωτάρα Παρί. Και ο κόουτς Τιάγκο Σπλίτερ, σταρ της διοργάνωσης, αλλά και του NBA στα νιάτα του, παίρνει τον λόγο...

Ο... τοκετός ολοκληρώθηκε στις 12 Ιουλίου του 2018. Αυτή είναι η ημερομηνία «γέννησης» της Παρί, που έξι χρόνια μετά την ίδρυσή της κατάφερε με επιβλητικό τρόπο και μέσω των κατορθωμάτων της να ενταχθεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Και τα κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ!

Ως κατακτητές του EuroCup οι Παριζιάνοι εντάχθηκαν στην Euroleague και τώρα ήρθε η στιγμή ο φίλαθλος κόσμος να καταλάβει και να παρακολουθήσει πως ακριβώς εξελίχθηκε αυτό το ταξίδι.

Ο Μαριάνοβιτς θυμάται τις μέρες του με τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά εστιάζει στους στόχους της Φενέρμπαχτσε
EUROLEAGUE

14:14 - 27.09.2024

Ο Μαριάνοβιτς θυμάται τις μέρες του με τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά εστιάζει στους στόχους της Φενέρμπαχτσε

Πέρασε σχεδόν μία δεκαετία από τότε που πρωταγωνιστούσε στην Euroleague με τον Ερυθρό Αστέρα και τώρα ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς που επέστρεψε από το NBA θυμάται τι έχει προηγηθεί στην Γηραιά Ήπειρο και ορίζει τις φιλοδοξίες του με την Φενέρμπαχτσε.

Η Euroleague Basketball λοιπόν, προανήγγειλε το τρίτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Making of a EuroLeague Team» που έχει να κάνει με την Παρί. Αν δεν είδατε τα δύο πρώτα επεισόδια τότε μπορείτε να το κάνετε ετεροχρονισμένα μέσω του επίσημου καναλιού της διοργάνωσης στο YouTube, ενώ το βράδυ της Παρασκευής (27/9, 21:00) θα προβληθεί το Episode 3.

Ο Τιάγκο Σπίλερ είναι αυτή τη φορά το κεντρικό πρόσωπο. Ένας άνθρωπος που ως αθλητής πρωταγωνίστησε στη διοργάνωση, κυρίως φορώντας την φανέλα της Μπασκόνια, ενώ έφθασε σε σημείο να παίζει με σημαντικό ρόλο στο NBA και να κατακτά το πρωτάθλημα (το 2014) με τους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Τώρα στα 39 του χρόνια θα διευθύνει αγωνιστικά το σύνολο που μόνο κέρδη έχει να εισπράξει από τη νέα σεζόν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σκοπεύει να έχει τις αρμοδιότητες ενός κομπάρσου στην Euroleague.