Άνετη νίκη για την Παρί και τώρα... Παναθηναϊκός
i

Μαοντό Λο, Λεοπόλντ Καβαλιερέ / ©Paris Basketball/X

Άνετη νίκη για την Παρί και τώρα... Παναθηναϊκός

Απόστολος Μαυράκης 21:59 - 13.10.2024 / Ανανεώθηκε: 22:03 - 13.10.2024

Η Παρί κατάφερε να επικρατήσει της Ντιζόν για το Γαλλικό Πρωτάθλημα, επικρατώντας με 83-97, δυο μέρες προτού υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό για την 3η αγωνιστική της Euroleague.

Η Παρί δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Ντιζόν, ωστόσο μπήκε αλλαγμένη στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να πάρει μια άνετη νίκη με 83-97. Πλέον, η Παρί έχει το νου της στραμμένο στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό για την τρίτη αγωνιστική της Euroleague.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με δυο τρίποντα της Παρί και το 0-6, ωστόσο η Ντιζόν είχε... διπλάσια απάντηση, τρέχοντας ένα σερί 12 αναπάντητων πόντων. Στην συνέχεια επικράτησε μια στιχομυθία στο σκορ, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν αγκαζέ και το πρώτο δεκάλεπτο να βρίσκει την Ντιζόν μπροστά με έναν πόντο (23-22). Ο Ναντίρ Χιφί μάλιστα ήταν ο κορυφαίος για τους Παριζιάνους έχοντας ήδη 8 πόντους.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την Παρί να περνά μπροστά στο σκορ για λίγο, αλλά την Ντιζόν να ανακτά το προβάδισμά της γρήγορα. Στο τελευταίο μισό λεπτό της περιόδου ωστόσο, η Παρί έτρεξε ένα 0-6 σερί και κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο με το υπέρ της 44-47, με το παρακάτω μπάζερ-μπίτερ του Σαρβέν να είναι το... κερασάκι.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την Ντιζόν να συνεχίζει να είναι μπροστά για τα πρώτα 4 λεπτά, ωστόσο η Βιλερμπάν άρχισε να... πατάει το γκάζι και τον φοβερό Χιφί να φτάνει τους 16 πόντους στο τέλος της περιόδου. Το 60-74 ήταν και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου, με το σκηνικό να αλλάζει κατά πολύ.

Η Παρί συνέχισε το ίδιο έργο και τα τελευταία δέκα λεπτά, μην αφήνοντας την Ντιζόν να βγάλει κάποια τρομερή αντίδραση και κάπως έτσι το διψήφιο προβάδισμα των πρωτευουσιάνων παρέμεινε μέχρι και το τέλος, με το σκορ στον φωτεινό πίνακα με την λήξη να γράφει 83-97. Κορυφαίος για τους νικητές ο φοβερός Ναντίρ Χιφί των 26 πόντων, των 4 ριμπάουντ και των 2 κλεψιμάτων, έχοντας ωστόσο 5/14 τρίποντα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-22, 44-47, 60-74, 83-97.