Η επίδραση του Τι Τζέι Σορτς στο παιχνίδι της Παρί στην Euroleague
i

©Euroleague

Η επίδραση του Τι Τζέι Σορτς στο παιχνίδι της Παρί στην Euroleague

Γιάννης Πάλλας 17:14 - 21.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:24 - 21.10.2024

Ο Τι Τζέι Σορτς επηρεάζει σε απόλυτο βαθμό τον τρόπο παιχνιδιού της Παρί στην Euroleague

Η Παρί πριν από μερικές ημέρες στην πρώτη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague έκανε τη ζημιά στον Παναθηναϊκό AKTOR με ιθύνον νου τον Τι Τζέι Σορτς επιτυγχάνοντας την παρθενική νίκη της στη διοργάνωση.

Ο «βραχύσωμος» αμερικανός είναι ο «κινητήριος μοχλός» στο παιχνίδι της Παρί όσι μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά και στη Euroleague.

Ο Τιάγκο Σπλίτερ, προπονητής που διαδέχθηκε τον Φινλανδό Τουόμας Ίσαλο επέλεξε ορθώς να... πατήσει πάνω στον τρόπο παιχνιδιού του προκατόχου του και να μην προβεί σε μεγάλες αλλαγές στην ομάδα.

Κι αυτό του βγήκε σε καλό, καθώς ο Τι Τζέι Σορτς συνέχισε να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά ο ίδιος και παρασύρει τους συμπαίκτες του στο δικό του ρυθμό.

Ο Αμερικανός γκαρντ παράγει 34 πόντους ανά παιχνίδι μέσω σκοραρίσματος και ασίστ, κάτι που τον φέρνει στην 1η θέση σε αυτή την κατηγορία της Euroleague, μαζί με τον Φακούντο Καμπάτσο της Ρεάλ Μαδρίτης, που είναι το ίδιο επιδραστικός στο παιχνίδι της «Βασίλισσας».

Αυτή η απόδοση αντιπροσωπεύει το 39,7% των συνολικών πόντων ανά αγώνα της Παρί και εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο γιατί είναι τόσο επηρεασμένο το παιχνίδι της γαλλικής ομάδας από τον τρόπο που παίζει ο Τι Τζέι Σορτς.

Ο ηγέτης της Παρί είναι εκείνος που την έφερε εκτός από τη νίκη με τον Παναθηναϊκό AKTOR, ένα βήμα από το «διπλό» στη Γερμανία με την Μπάγερν, όπου οι Γάλλοι ηττήθηκαν στο φινάλε.

Ο Τιάγκο Σπλίτερ έχει εκθειάσει πολλές φορές ως τώρα τον παίκτη του, καθώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος πόσο σημαντικός είναι στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας ο Σορτς για τους συμπαίκτες του.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Και δν σκοπεύει να το αλλάξει αυτό, καθώς με την τακτική αυτή του προσφέρει το 40% της επιθετικής παραγωγικότητας του ανά παιχνίδι. Κι εκεί κρύνεται το «μυστικό» της εκπληκτικής πορείας της Παρί, που ξεκίνησε από την περσινή σεζόν και έχει φτάσει στην φετινή παρουσία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.