Σπλίτερ: «Ο Ιβάνοβιτς με έφτιαξε ως παίκτη, θέλω να μοιάσω στον Πόποβιτς προπονητικά»!

Σπλίτερ: «Ο Ιβάνοβιτς με έφτιαξε ως παίκτη, θέλω να μοιάσω στον Πόποβιτς προπονητικά»!

Γιάννης Πάλλας 20:34 - 17.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:35 - 17.07.2024

Ο Τιάγκο Σπλίτερ λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην Παρί μίλησε στην L’ Equipe για τη νέα εμπειρία του πλέκοντας το εγκώμιο των Ιβάνοβιτς και Πόποβιτς

Στην εμπειρία του από τις διαπραγματεύσεις με την Παρί μέχρι την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, τους Χιούστον Ρόκετς, αλλά και τους προπονητές που τον επηρέασαν μίλησε ο νέος τεχνικός της Γαλλικής ομάδας Τιάγκο Σπλίτερ.

Ο νέος τεχνικός της Παρί, μεταξύ άλλων δήλωσε στη «L'Equipe»:

Για το πως άρχισαν οι συζητήσεις με την Παρί: «Ο Ντέιβιντ Καν ήξερε τον Μαρσελίνιο Χουέρτας, με τον οποίον δουλεύω στην Εθνική Βραζιλίας. Μιλούσα μαζί του και είδα μία ευκαιρία. Του είπα πως ήθελα να μιλήσω στον Ντέιβιντ. Εγώ ξεκίνησα τις επαφές. Αλλά ήταν περίπλοκα τα πράγματα γιατί είχα συμβόλαιο με τους Ρόκετς. Ήταν περισσότερο συζήτηση στην αρχή. Τους έκανε εντύπωση όταν τους είπα ότι σκεφτόμουν να γυρίσω στην Ευρώπη».

Για τις διαπραγματεύσεις που υπήρξαν: «Ήμουν ανοιχτός, ένιωθα έτοιμος γιατί ήθελα να κάνω το άλμα και να γίνω προπονητής. Τους άρεσε ο λόγος μου, η ενέργειά μου, η γνώση μου για το παιχνίδι, Μιλήσαμε, τους έδειξα βίντεο με όσα κάνω και θέλω να κάνω και φτάσαμε σε συμφωνία. Οι Ρόκετς σεβάστηκαν την απόφασή μου. Είμαι ευγνώμων για αυτό».

Για την νέα εμπειρία με την Παρί: «Η Παρί έχει γρήγορο στιλ, που μου αρέσει, είναι μοντέρνο μπάσκετ. Νομίζω είναι αυτό που πρέπει να κάνεις, ειδικά όταν έχεις νεανικό ρόστερ. Δε θα αλλάξει η ένταση στην άμυνα».

Κάρι για... τέσσερις: Πήρε «φωτιά» κι έβαλε μπροστά την Team USA κόντρα στην Σερβία! (vid)

Κάρι για... τέσσερις: Πήρε «φωτιά» κι έβαλε μπροστά την Team USA κόντρα στην Σερβία! (vid)

Σα να μην πέρασε μια μέρα ο Στεφ Κάρι ηγείται της προσπάθειας της Team USA στο φιλικό κόντρα στην Σερβία ξεσηκώνοντας τον πάγκο της ομάδας του μετά και το εκπληκτικό... τετράποντό του.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Για το δικό του τρόπο δουλειάς: «Προσπαθώ να πάρω τα καλύτερα από όλους. Ο Ιβάνοβιτς με έφτιαξε ως παίκτη. Αλλά δε θα είμαι σαν αυτόν. Παίρνει το καλύτερο από εσένα αλλά χωρίς να συνδέεται με τους παίκτες. Θέλω να μοιάζω στον Γκρεγκ Πόποβιτς, που ξέρει πως να είναι σκληρός αλλά θα σε αγκαλιάσει μετά το τέλος του ματς ή της προπόνησης, θα σου μιλήσει για την οικογένειά σου».