Επιβλητική νίκη της Παρτιζάν επί της ΑΕΚ, σε κλίμα γιορτής για το μπάσκετ

Επιβλητική νίκη της Παρτιζάν επί της ΑΕΚ, σε κλίμα γιορτής για το μπάσκετ

Απόστολος Μαυράκης 22:27 - 13.09.2024 / Ανανεώθηκε: 23:31 - 13.09.2024

Η Παρτιζάν κέρδισε με ευκολία (93-60) την ΑΕΚ στη μεταξύ τους φιλική αναμέτρηση, ωστόσο την παράσταση έκλεψαν και κάποια εξωαγωνιστικά γεγονότα.

Η πλήρως ανανεωμένη Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επικράτησε με 93-60 της ΑΕΚ, στην πολυαναμενόμενη φιλική τους αναμέτρηση στο Βελιγράδι. Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε την ΑΕΚ σε απόσταση μόλις 7 πόντων (27-20) από την Παρτιζάν, βάζοντας δύσκολα στην ομάδα του «Ζοτς». Στην επόμενη περίοδο οι κιτρινόμαυροι ανέβασαν την πίεση και γενικότερα το τέμπο τους, βρήκαν κάποια σουτ και μείωσαν στους 5. Η Παρτιζάν παρόλα αυτά ανταποκρίθηκε γρήγορα και με πρωταγωνιστές τους Κάρλικ Τζόουνς και Φρανκ Ντιλικινά, έβαλαν μπροστά την ομάδα με την λήξη του ημιχρόνου με σκορ 51-39.

Ακολούθησε μια κυριαρχική περίοδος για τους Σέρβους, οι οποίοι με ένα επιμέρους 27-8 έφτασαν την διαφορά σε δυσθεώρητα ύψη και το 78-47 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Τα τελευταία δέκα λεπτά ήταν πιο πολύ διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα ωστόσο να μην παρατούν το παιχνίδι και να μην αφήνουν την Παρτιζάν να ξεφύγει περεταίρω. Με το επιμέρους λοιπόν 15-13 της τέταρτης περιόδου, το παιχνίδι έληξε με το εμφατικό 93-60 υπέρ της Παρτιζάν.

Για την «Ένωση», κορυφαίος αναδείχθηκε ένα από τα τελευταία της μεταγραφικά αποκτήματα, Σί Τζέι Μπράις, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 11 πόντους. Θετική εικόνα για την ΑΕΚ αφήνει και ο Σκορδίλης, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 7 πόντους. Από την μεριά των Σέρβων, ο πρώην ερυθρόλευκος Ποκουσέφσκι και ο Στέρλινγκ Μπράουν μοιράστηκαν από 12 πόντους.

Η δουλειά που συνεχίζεται στο Βελιγράδι για την ΑΕΚ Betsson και τα crash test επιπέδου Euroleague
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

19:31 - 11.09.2024

Η δουλειά που συνεχίζεται στο Βελιγράδι για την ΑΕΚ Betsson και τα crash test επιπέδου Euroleague

Non stop η δουλειά στα ενδότερα της ΑΕΚ Betsson ενόψει της νέας σεζόν, με τον Ντράγκαν Σάκοτα και τους παίκτες του να προπονούνται επί σερβικού εδάφους, λίγο πριν από τα παιχνίδια επιπέδου... Euroleague που έρχονται.

Πέραν όμως του αγωνιστικού κομματιού, υπήρξαν και κάποια εξωαγωνιστικά γεγονότα τα οποία μετέτρεψαν το παιχνίδι σε μια... γιορτή του μπάσκετ. Οι φίλαθλοι της Παρτιζάν, έκλεψαν για ακόμη μια φορά την παράσταση με την φωνή και το πάθος τους για την ομάδα της καρδιάς τους. Άλλωστε, δεν είναι κρυφή η αγάπη τους για εκείνη, αφού φροντίζουν να το «μαρτυρούν» με την παρουσία τους σε κάθε εντός έδρας αγώνα, ενώ πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι πάνω από 11.000 φίλοι της ομάδας ανανέωσαν τα εισιτήρια διαρκείας τους. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι ίδιοι στον αγώνα με την ΑΕΚ:

Πέραν όμως των φιλάθλων, μέρος της ατμόσφαιρας αυτής έγιναν και οι παίκτες της Παρτιζάν. Μετά την λήξη του παιχνιδιού, οι ίδιοι έσπευσαν να γίνουν «ένα» με τους φιλάθλους της ομάδας τους και να τραγουδήσουν μαζί τα συνθήματα της ομάδας, χοροπηδώντας ρυθμικά.

Για την Ένωση, ακολουθούν άλλα δύο δυνατά φιλικά. Το ένα είναι αύριο κόντρα στην πλέον «Ευρωλιγκάτη» Παρί ξανά στο Βελιγράδι, ενώ το άλλο θα το δώσει στο κλειστό της Φυλής, την Τρίτη 17/9 κόντρα στην Φενέρμπαχτσε.