Λύθηκε το συμβόλαιο του ΛεΝτέι: Τέλος από την Παρτίζαν ο Αμερικανός! (vid)
i

© EuroLeague Basketball

Λύθηκε το συμβόλαιο του ΛεΝτέι: Τέλος από την Παρτίζαν ο Αμερικανός! (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:46 - 21.06.2024 / Ανανεώθηκε: 13:55 - 21.06.2024

Η Παρτίζαν πρώτα ευχαρίστησε τον Ζακ ΛεΝτέι και ακολούθως ανακοίνωσε την αποδέσμευσή του. Ο Αμερικανός πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, είχε έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο με τους Σέρβους, αλλά η συνεργασίας τους ολοκληρώθηκε πρόωρα.

Οι ανακατατάξεις στην Παρτίζαν είναι μεγάλες και η ομάδα ουσιαστικά διαμορφώνεται από τα... θεμέλιά της. Η επίδραση της τραγικής πορείας στη σεζόν 2023-24 και οι συνεχόμενες ήττες από τον Ερυθρό Αστέρα (στους τελικούς της Αδριατικής Λίγκας και του σέρβικο πρωτάθλημα), έφερε αναστάτωση, αλλά δημιουργεί και την διάθεση για μία νέα εποχή. Σε αυτή τη νέα εποχή δεν θα έχει ρόλο ούτε ο Ζακ ΛεΝτέι.

Ο Αμερικανός φόργουορντ, πρώην παίκτης του Ολυμπιακού (2018-19), έπειτα από τρία χρόνια στο Βελιγράδι και παρά το γεγονός ότι είχε συμβόλαιο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, αποδεσμεύτηκε από την Παρτίζαν και πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά της Euroleague.

Οι «μελανόλευκοι» με σχετική τους ανάρτηση ενημέρωσαν για τις εξελίξεις, αφού πρώτα ευχαρίστησαν τον παίκτη για την συνεισφορά του όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Ζακ ΛεΝτέι την χρονιά στην Euroleague που ολοκληρώθηκε με πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό και η Παρτίζαν δεν κατάφερε καν να προαχθεί στα Playoffs, κατέγραψε στη στατιστική του 10,6 πόντους και 4,6 ριμπάουντ. Πέρσι, ήταν κεντρικό πρόσωπο στην παρολίγον πρόκριση στο Final Four του Κάουνας, αλλά οι επιδόσεις του ίδιου, αλλά και του Κέβιν Πάντερ περιορίστηκαν. Και οι δυο τελικά έχασαν τη θέση τους στην ομάδα και ο Πάντερ τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται με την Μπαρτσελόνα, ενώ ο ΛεΝτέι... ακούει ήδη τις προσφορές της αγοράς!

Η Παρτίζαν έφερε στην Ευρώπη τον πρώτο NBAer για φέτος! (vids)
EUROLEAGUE

09:50 - 21.06.2024

Η Παρτίζαν έφερε στην Ευρώπη τον πρώτο NBAer για φέτος! (vids)

Η απευθείας διαδρομή από το ΝΒΑ στην Ευρώπη, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Υπάρχουν αμέτρητες περιπτώσεις παικτών που επιλέγουν να κάνουν αυτή τη διαδρομή, μόνο που για το καλοκαίρι του 2024, πρώτη η Παρτίζαν έπεισε έναν παίκτη να εγκαταλείψει τον «μαγικό πλανήτη». Ο Γάλλος, Φρανκ Ντιλικινά, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Euroleague και θα το κάνει υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Την ίδια ώρα βέβαια, η ομάδα του κόουτς Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει προχωρήσει και σε τρεις προσθήκες. Αυτές του Βάνια Μαρίνκοβιτς από την Μπασκόνια, του Ίφε Λούντμπεργκ της Βίρτους Μπολόνια, αλλά και του Φρανκ Ντιλικινά, ο οποίος επέστρεψε στην Ευρώπη έπειτα από επτά σεζόν στο ΝΒΑ.