Λίγες ώρες έμεινε ελεύθερος ο Λούντμπεργκ - Η Παρτίζαν ανακοίνωσε την απόκτηση του Δανού
i

© Euroleague Basketball

Λίγες ώρες έμεινε ελεύθερος ο Λούντμπεργκ - Η Παρτίζαν ανακοίνωσε την απόκτηση του Δανού

Ελένη Ανδρικοπούλου 15:32 - 20.06.2024 / Ανανεώθηκε: 15:39 - 20.06.2024

Ο Ίφε Λούντμπεργκ αποτελεί τη δεύτερη μεταγραφή της Παρτίζαν στο καλοκαιρινό παζάρι. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανακοίνωσε την απόκτηση του 30χρονου Δανού γκαρντ, ο οποίος έμεινε πριν λίγες ώρες ελεύθερος από τη Βίρτους, μετά από μία διετία στην Μπολόνια.

Μπορεί ο Ίφε Λούντμπεργκ να αποχωρίστηκε την Ιταλία και τη Βίρτους Μπολόνια έπειτα από δύο χρόνια παρουσίας στην ιταλική ομάδα, αλλά δεν θα αποχωριστεί τα «ασπρόμαυρα». Μόνο την ιταλική πόλη.

Ο 30χρονος Δανός γκαρντ μετακομίζει στο Βελιγράδι για λογαριασμό της Παρτίζαν. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανακοίνωσε την απόκτηση του Λούντμπεργκ, ο οποίος πριν λίγες ώρες αποχώρησε ως ελεύθερος από τη Βίρτους.

Φέτος, με τη φανέλα των Ιταλών, ο Λούντμπεργκ έπαιξε κατά μέσο όρο 19 λεπτά στη EuroLeague, καταγράφοντας στη στατιστική του 9,4 πόντους, 2,1 ριμπάουντ και 2 ασίστ, σουτάροντας με ποσοστό ευστοχίας 33.6% στα τρίποντα. Όσο για το ιταλικό πρωτάθλημα, εκεί σε 20 λεπτά συμμετοχής, μέτρησε 11,1 πόντους, 2,8 ριμπάουντ και 2.7 ασίστ μέσο όρο με 43.4% στα τρίποντα.

Αν ψάχνεις... τρίποντα πάρε τον καλύτερο της αγοράς: Είναι Λετονός, NBAer και έτοιμος για επιστροφή στην Euroleague (vids)
EUROLEAGUE

08:12 - 20.06.2024

Αν ψάχνεις... τρίποντα πάρε τον καλύτερο της αγοράς: Είναι Λετονός, NBAer και έτοιμος για επιστροφή στην Euroleague (vids)

Ο Ντάβις Μπέρτανς τον Νοέμβριο θα γίνει 32 ετών και το πιθανότερο είναι να γιορτάσει τα γενέθλια κάπου στην Ευρώπη. Μετά από 8 χρόνια στο ΝΒΑ, ο Λετονός φόργουορντ με μπόι στα 208 εκατοστά, σύντομα θα αποδεσμευτεί από τους Χόρνετς. Δεν έλαμψε στις ΗΠΑ, παρά μόνο στιγμιαία ξεχώρισε, αλλά στο βιογραφικό του αναφέρεται το εξής… τρομακτικό: Ο Πέτροβιτς, ο Στογιάκοβιτς και ο Καλντερόν είναι μόνοι Ευρωπαίοι που σούταραν τρίποντα πιο αποτελεσματικά απ’ αυτόν!

Να σημειώσουμε ότι ο Δανός γκαρντ είναι η δεύτερη προσθήκη της Παρτίζαν στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο μετά την απόκτηση του Βάνια Μαρίνκοβιτς, ενώ από την ομάδα έχει αποχωρήσει ο Κέβιν Πάντερ, ο οποίος από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.