Το ντέρμπι του Βελιγραδίου επιστρέφει: Παρτίζαν-Ερυθρός Αστέρας στον τελικό του Κυπέλλου και ο Ομπράντοβιτς προειδοποιεί...
i

© EuroLeague Basketball

Το ντέρμπι του Βελιγραδίου επιστρέφει: Παρτίζαν-Ερυθρός Αστέρας στον τελικό του Κυπέλλου και ο Ομπράντοβιτς προειδοποιεί...

Γιώργος Γαβριλάκης 13:13 - 17.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:18 - 14.08.2024

Το βράδυ του Σαββάτου (17/2, 22:00) η Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον τελικό του Κυπέλλου Σερβίας και ο «Ζοτς» αναφέρθηκε στον στόχο του: «Να υπάρχει δικαιοσύνη και οι φίλαθλοι να καταλάβουν πως το γήπεδο δεν είναι μέρος για ασχήμιες».

Κάθε συνάντηση της Παρτίζαν και του Ερυθρού Αστέρα αναδεικνύει λαμπερά σημεία του σέρβικου μπάσκετ και σκοτεινές στιγμές από την αντιπαλότητα των οπαδών των δύο ομάδων του Βελιγραδίου. Και το βράδυ του Σαββάτου (17/2, 22:00) η πρωτεύουσα της χώρας θα πάρει «φωτιά» σε αγωνιστικό επίπεδο, ελπίζοντας πως δεν θα πάρει φωτιά και χωρίς εισαγωγικά! 

Προσφάτως, οι οπαδοί των δύο ιστορικών ομάδων και «αιώνιων εχθρών», δημιούργησαν τρομερής έκτασης και αιμοβόρας διάθεσης επεισόδια στους δρόμους του Βελιγραδίου, λίγο μετά την αναμέτρηση της Παρτίζαν κόντρα στην Ζάλγκιρις για την EuroLeague. Τώρα που κοντράρονται στον τελικό του Κυπέλλου Σερβίας, την ώρα που ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ετοιμάζει τους παίκτες του για να ανταποκριθούν στις εντολές του, έχει το νου του και έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. 

«Όταν ανέλαβα προπονητής της Παρτίζαν, είχα δώσει έμφαση σε αρκετά πράγματα. Ένα από αυτά ήταν να εστιάσουμε στο παιχνίδι του μπάσκετ και όχι στις αντιπαλότητες», είπε ο Ζοτς για να εξηγήσει στη συνέχεια τι ακριβώς εννοεί: 

«Μιας και ήρθε η ώρα για άλλο ένα παιχνίδι ανάμεσα στους δύο μεγάλους συλλόγους της χώρας, ελπίζω και θα ήθελα όλα το παιχνίδι να εξελιχθεί με αθλητική δικαιοσύνη και σωστή συμπεριφορά από όλους μας. Και από τους φιλάθλους. Το γήπεδο δεν είναι ένας χώρος για ασχήμιες και προσβλητικές συμπεριφορές». 

Σε αναστάτωση ο Ερυθρός Αστέρας - Ψάχνει τους οπαδούς που πετούσαν αντικείμενα και ετοιμάζει βαριές τιμωρίες
EUROLEAGUE

14:06 - 10.02.2024

Σε αναστάτωση ο Ερυθρός Αστέρας - Ψάχνει τους οπαδούς που πετούσαν αντικείμενα και ετοιμάζει βαριές τιμωρίες

Κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ Ερυθρού Αστέρα και Ζαλγκίρις στο Βελιγράδι, οι οπαδοί των γηπεδούχων άρχισαν να πετούν αντικείμενα. Και στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα και στους διαιτητές όταν αυτοί αποχωρούσαν από την σάλα της Stark Arena.

Αυτή του η πεποίθηση εκφράστηκε «από την πρώτη μου μέρα στην ομάδα και είχα από τότε εξηγήσει πως ο ανταγωνισμός την Παρτίζαν με τον Ερυθρό Αστέρα είναι μεγάλος, αλλά είμαστε φίλοι. Ας κερδίσει ο καλύτερος...».