H Παρτίζαν βρήκε το νέο... Λεσόρ της: Ο Ταϊρίκ Τζόουνς ετοιμάζει βαλίτσες για το Βελιγράδι (vid)

H Παρτίζαν βρήκε το νέο... Λεσόρ της: Ο Ταϊρίκ Τζόουνς ετοιμάζει βαλίτσες για το Βελιγράδι (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:51 - 29.06.2024 / Ανανεώθηκε: 08:59 - 29.06.2024

Μετά τη rookie σεζόν τους στην Euroleague με την Αναντολού Εφές, ο Ταϊρίκ Τζόουνς ετοιμάζεται να πάρει μεταγραφή στην Παρτίζαν και να αγωνιστεί για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς που βλέπει τον 27χρονο Αμερικανό σέντερ σαν έναν παίκτη τύπου... Ματίας Λεσόρ.

Πέρσι τέτοιον καιρό περίπου η Παρτίζαν και κυρίως οι φίλαθλοί της, σχεδόν με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετούσαν τον Ματίας Λεσόρ, ο οποίος άφηνε το Βελιγράδι για να έρθει στην Αθήνα και να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού -με τα εξαιρετικά εν τέλει αποτελέσματα αυτής της επιλογής του.

Ο κόουτς Ζέλικο Ομπράντοβιτς πλέον, προσπαθεί να βρει αυτό που δεν μπόρεσε βρήκε πέρσι. Έναν παίκτη που θα γεμίσει τη ρακέτα της Παρτίζαν, όπως έκανε ο Γάλλος. Και τον βρήκε, απ' ότι φαίνεται, καθώς οι Σέρβοι -σύμφωνα με το Basketnews- είναι έτοιμοι να αποκτήσουν τον Ταϊρίκ Τζόουνς.

Πρόκειται για τον 27χρονο Αμερικανό σέντερ με μπόι στα 206 εκατοστά, ο οποίος μετά την rookie σεζόν του στο επίπεδο της Euroleague με την Αναντολού Εφές, δεν θα συνεχίσει με την ομάδα της Κωνσταντινούπολης. Τελείωσε τη χρονιά με 7,2 πόντους και 4,3 ριμπάουντ, έκανε μερικές τρομερές εμφανίσεις, όπως για παράδειγμα τότε που ήταν MVP της 12ης αγωνιστικής στη νίκη της ομάδας του επί του Παναθηναϊκού και η Παρτίζαν φαίνεται να τον χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα. Γι' αυτό και κινείται δυναμικά για την απόκτησή του.

Η Παρτίζαν αυτή τη μεταγραφική περίοδο αλλάζει ολοκληρωτικά το προφίλ της. Έχει αποδεσμεύσει παίκτες με τους οποίους είχε συμβόλαιο και για τη νέα χρονιά, κάποιοι εκ των οποίων ήταν κεντρικά πρόσωπα του παιχνιδιού της. Όπως ο Κέβιν Πάντερ, ο οποίος πήγε στην Μπαρτσελόνα, ο Ζακ ΛεΝτέι που ανήκει ξανά στη Μιλάνο, αλλά και ο Αλέν Σμάιλαγκιτς.

Ολοκληρώθηκε η συνεργασία και αποδεσμεύτηκε ο Τζέιμς Νάναλι, ίσως αποχωρήσει ακόμα και ο Αλέκσα Αβράμοβιτς, ενώ έχει αποκτηθεί ο NBAer Φρανκ Ντιλικινά, οι Βάνια Μαρίνκοβιτς (Μπασκόνια), Νίκολα Κάλινιτς (Μπαρτσελόνα) και πέραν από έναν σέντερ όπως ο Ταϊρίκ Τζόουνς, θέλουν και έναν γκαρντ. Γι' αυτό τον ρόλο σκέφτονται τον Λούκα Βιλντόζα, ο οποίος είναι απίθανο να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό και τη νέα αγωνιστική περίοδο.