Η Παρτίζαν φέρνει στο Βελιγράδι τρίτο NBAer: Κοντά σε συμφωνία με τον φίλο του Κόμπε Μπράιαντ και ανιψιό του Ντέρεκ Φίσερ
i

© imago

Η Παρτίζαν φέρνει στο Βελιγράδι τρίτο NBAer: Κοντά σε συμφωνία με τον φίλο του Κόμπε Μπράιαντ και ανιψιό του Ντέρεκ Φίσερ

Γιώργος Γαβριλάκης 10:19 - 29.07.2024 / Ανανεώθηκε: 11:25 - 24.08.2024

Ο Ντουέιν Ουάσινγκτον Τζούνιορ, σύμφωνα με σέρβικο δημοσίευμα, θα αποτελέσει την επόμενη μεταγραφή της Παρτίζαν. Ο 24χρονος γεννημένος στη Γερμανία γκαρντ, έχει παίξει με τρεις ομάδες του ΝΒΑ, είναι ανιψιός του πέντε φορές πρωταθλητή με τους Λέικερς, Ντέρικ Φίσερ, ο οποίος ήταν ο... μεσάζοντας της φιλικής σχέσης του με τον αείμνηστο Κόμπε Μπράιαντ.

Αναμένοντας την οριστικοποίηση της συμφωνίας με τον Κάρλικ Τζόουνς, ο οποίος συνεχίζει τα... θαύματά του με το Νότιο Σουδάν στους Ολυμπιακούς Αγώνες πλέον, η Παρτίζαν βρίσκεται προ της απόκτησης ενός ακόμα παίκτη με θητεία στο NBA.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της σέρβικης Mozzart Sport, που παρεμπιπτόντως είναι και χορηγός της Παρτίζαν, ο Ντουέιν Ουάσινγκτον Τζούνιορ βρίσκεται πολύ κοντά στο να πει το «ναι» στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και όταν το κάνει θα γίνει ο τρίτος γκαρντ που εγκαταλείπει τον «μαγικό πλανήτη» για να πάει στην ομάδα του Βελιγραδίου. Ο πρώτος ήταν ο Γάλλος, Φρανκ Ντιλικινά, δεύτερος θα είναι ο Κάρλικ Τζόουνς (όταν ανακοινωθεί) και ο 24χρονος γεννημένος στην Γερμανία, την περασμένη σεζόν ανήκει στους Νιου Γιορκ Νικς (με τρία διαφορετικά two way συμβόλαια), αλλά δεν αγωνίστηκε ούτε για ένα ματς στο NBA, αναμένεται να γίνει ο τρίτος. Ή ο δεύτερος, αν προλάβει χρονικά τον Κάρλικ Τζόουνς.

Ο Ουάσινγκτον Τζούνιορ, αγωνίζεται ως πόιντ γκαρντ, αλλά και ως σούτινγκ γκαρντ, ενώ πέραν των Νικς έχει φορέσει τη φανέλα των Σανς (2022-23) και των Πέισερς (2021-22). Μάλιστα η rooκie σεζόν του στην Ιντιάνα ήταν και η καλύτερη στην καριέρας του. Είχε 9,9 πόντους και 1,8 ασίστ σε 48 ματς, αγωνιζόμενος για 20,2 λεπτά ανά αγώνα.

Το εντυπωσιακό είναι πως πέραν από το γεγονός ότι και ο πατέρας του έπαιξε στο NBA και γενικά ήταν ένα γυρολόγος των πρωταθλημάτων του κόσμου (αγωνίστηκε στη Γερμανία, εκεί που γεννήθηκε ο γιος του, στο Ισραήλ, στην Ισπανία, στην Γαλλία, στην Βενεζουέλα), είναι ανιψιός του Ντέρεκ Φίσερ. Δηλαδή του πέντε φορές πρωταθλητή ΝΒΑ στο πλευρό του αείμνηστου Κόμπε Μπράιαντ, ο οποίος μάλιστα είχε αναπτύξει μία ιδιαίτερη σχέση με τον Ντουέιν Ουάσινγκτον Τζούνιορ, μέσω του θείου του, που τον έπαιρνε μαζί του στο γήπεδο και του είχε γνωρίσει τον αδικοχαμένο θρύλου του μπάσκετ.