Νίκη στο πρώτο φιλικό της ολόφρεσκιας Παρτιζάν

Φωτ. IMAGO

Νίκη στο πρώτο φιλικό της ολόφρεσκιας Παρτιζάν

Απόστολος Μαυράκης 13:02 - 03.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:22 - 03.09.2024

Η ανανεωμένη Παρτιζάν επικράτησε άνετα με 114-85 της ρωσικής Ενισέι σε παιχνίδι φιλικού χαρακτήρα

Η φετινή καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος μόνο αδιάφορη δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για την Παρτιζάν. Έχοντας κάνει 14 ολόκληρες καινούργιες προσθήκες και έχοντας αλλάξει ολοκληρωμένα τον αέρα του, το νέο σύνολο του κόουτς Ομπράντοβιτς φαίνεται να στοχεύει σε υψηλές πτήσεις και είναι ίσως πιο έτοιμο από ποτέ να διεκδικήσει την 2η Ευρωλίγκα της ιστορίας του.

Στην χθεσινή φιλική αναμέτρησή της κόντρα στην Ενισέι, η Παρτιζάν φάνηκε να δείχνει από νωρίς τι μπορεί να κάνει φέτος στα ευρωπαϊκά παρκέ. Σε παιχνίδι διάρκειας 5 δεκαλέπτων οι Σέρβοι επικράτησαν με το τελικό 114-85 και ο Ομπράντοβιτς είδε αρκετούς από τους καινούργιους του παίκτες να σκοράρουν διψήφιο αριθμό πόντων.

Πρωταγωνιστής ήταν ο πάλαι πότε γκαρντ των Φοίνιξ Σανς, Ντουέιν Ουάσινγκτον, ο οποίος σταμάτησε στους 16 πόντους, ενώ τον ίδιο πλαισίωσαν και οι επίσης πρώην NBAers Ντιλικινά και Ποκουσέφσκι με 12 πόντους έκαστος, όσο οι Μπόνγκα και ο 18χρονος Μποσνίκοβιτς είχαν από 11.

Είναι σχεδόν βέβαιο πως το εντελώς ανανεωμένο ρόστερ της Παρτιζάν θα απασχολήσει πολύ φέτος το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Οι αποχωρήσεις παικτών που αποτελούσαν τον βασικό κορμό της ομάδας εδώ και λίγες σεζόν, όπως ο Πάντερ, ο Λεντέι και ο Αβράμοβιτς, άφησαν μεγάλα κενά τα οποία έπρεπε να καλυφθούν γρήγορα, αλλά και με λεπτό χειρισμό. Βέβαια, ένας προπονητής με την εμπειρία και την αίσθηση του Ομπράντοβιτς αρκεί για να χειριστεί όσο πιο σωστά αλλά και ψύχραιμα μια τέτοια κατάσταση.

Το rebuild που έχει κάνει φέτος η Παρτιζάν θυμίζει κατά πολύ την περσινή προσπάθεια του Παναθηναϊκού να επιστρέψει στο ευρωπαϊκό προσκήνιο, "διώχνοντας" ουσιαστικά όλη την περσινή ομάδα και ανανεώνοντάς την με παίκτες βεληνεκούς. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε εάν αυτό το εγχείρημα τελικά "πιάσει", καθώς η σαρωτική αλλαγή μιας ομάδας είναι πάντοτε ένα μεγάλο ρίσκο. Μάλιστα, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την Παρτιζάν να κοντράρει σε φιλικές αναμετρήσεις την ΑΕΚ στο Βελιγράδι (13/9) και τον Παναθηναϊκό στο Καλλιμάρμαρο, στα πλαίσια του τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος" (21/9).

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!