Ο Κάρλικ Τζόουνς δεν βρήκε εγγυημένο συμβόλαιο στο NBA και ανακοινώνεται από την Παρτίζαν
i

© fiba

Ο Κάρλικ Τζόουνς δεν βρήκε εγγυημένο συμβόλαιο στο NBA και ανακοινώνεται από την Παρτίζαν

Γιώργος Γαβριλάκης 11:17 - 26.07.2024 / Ανανεώθηκε: 11:21 - 26.07.2024

To ΝΒΑ out του Κάρλικ Τζόουνς έληξε, ο Νοτιοσουδανός γκαρντ βρήκε μόνο two-way συμβόλαια στον «μαγικό πλανήτη» και επέλεξε τελικά να ενεργοποιήσει τη συμφωνία του με την Παρτίζαν.

Είχε την φαεινή ιδέα, στην συμφωνία του με την Παρτίζαν, ο Κάρλικ Τζόουνς να βάλει έναν όρο, που θα του έδινε τη δυνατότητα να πάρει πίσω τον λόγο που είχε δώσει στους Σέρβους, αν τελικά έβρισκε μέσα σε λίγες μέρες ένα εγγυημένο συμβόλαιο στο ΝΒΑ.

Κάτι που ο 25χρονος γκαρντ ήταν σχεδόν απίθανο να βρει, αλλά εν τω μεταξύ, συνέβη η τρομερή του εμφάνιση στο φιλικό του Νοτίου Σουδάν με την Team USA. Κατά την διάρκεια του οποίου, ο πρώην παίκτης των Σικάγο Μπουλς, ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε στην Κίνα, έκανε μία... εκκωφαντική εμφάνιση, κατέγραψε στη στατιστική του triple double και το όνομά του μπήκε ξαφνικά στις λίστες των ομάδων του «μαγικού πλανήτη».

Τσάμπα πήγε όμως τελικά η αναστάτωση στο Βελιγράδι, εκεί όπου ο κόουτς Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε επιλέξει τον Αφρικανό για τον ρόλο του βασικό οργανωτή της Παρτίζαν, κάτι που τελικά ο Κάρλικ Τζόουνς θα αναλάβει. Διότι, το NBA είχε προτάσεις γι' αυτόν, αλλά αυτές αφορούσαν μόνο two-way συμβόλαια. Δηλαδή, υπήρξαν αυτοί που τον ήθελαν στην ομάδα τους, αλλά σκόπευαν κυρίως να τον χρησιμοποιήσουν στην G-League και του προσέφεραν λίγα χρήματα.

O Μονέκε απαντά στις φήμες: «Είμαι παίκτης της Μπασκόνια, με τον κόουτς Λάσο πάμε να φτιάξουμε κάτι δυνατό»
EUROLEAGUE

11:34 - 24.07.2024

O Μονέκε απαντά στις φήμες: «Είμαι παίκτης της Μπασκόνια, με τον κόουτς Λάσο πάμε να φτιάξουμε κάτι δυνατό»

Κι ενώ η Παρτίζαν φαίνεται πως είναι έτοιμη να πληρώσει την Μπασκόνια για να της επιτρέψει να αποκτήσει τον Τσίμα Μονέκε, ο Νιγηριανός φόργουορντ, εμφανίστηκε διαδικτυακά για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση...

Έτσι, δεν ήταν ικανό να διαγράψει την πρόκληση της Euroleague κι έτσι ο Τζόουνς θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Ευρώπη, εμφανιζόμενος με μία παραδοσιακή δύναμη της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Απομένει μόνο η επίσημη ανακοίνωσή του, που δεν θα αργήσει να... εμφανιστεί.

Μάλιστα σε αυτήν θα λάβει μέρος και ο συμπατριώτης του, επίσης διεθνής και πρώην NBAer, Ουένιεν Γκάμπριελ, ο οποίος όταν επιστρέψει με την αποστολή του Νοτίου Σουδάν από το Παρίσι -εκεί που βρίσκεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες- θα πάρει πτήση για το Ισραήλ. Έχει υπογράψει και έχει ήδη ανακοινωθεί από την Μακάμπι Τελ Αβίβ.