Πάλι τα ίδια ο Καμπόκλο: Εγκατέλειψε την Παρτίζαν πριν τους τελικούς για να πάει στο Ορλάντο!

Πάλι τα ίδια ο Καμπόκλο: Εγκατέλειψε την Παρτίζαν πριν τους τελικούς για να πάει στο Ορλάντο!

Γιώργος Γαβριλάκης 17:39 - 01.06.2024 / Ανανεώθηκε: 17:48 - 01.06.2024

Ο Μπρούνο Καμπόκλο πήρε άδεια από τη... σημαία, έφυγε από το Βελιγράδι λίγο πριν η Παρτίζαν ξεκινήσει τις «μάχες» στους τελικούς της Σερβίας με τον Ερυθρό Αστέρα και πήγε στο Ορλάντο επικαλούμενος (ανεπιβεβαίωτες) υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπρούνο Καμπόκλο άλλα είχε συμφωνήσει με την ομάδα του και άλλα τελικά αποφάσισε να κάνει.

Ο Βραζιλιάνος φόργουορντ, ο οποίος το καλοκαίρι είχε υπογράψει με την ιταλική Βενέτσια, αλλά μετά την πολύ καλή παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο αποφάσισε να μην τηρήσει τη συμφωνία του και να κυνηγήσει μία καλύτερη μεταγραφή (δηλαδή, ένα πιο ακριβό συμβόλαιο). Αυτή τη φορά αποφάσισε να εγκαταλείψει την Παρτίζαν επικαλούμενες υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της χώρας του στο Ορλάντο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ετσι, πήρε άδεια από τη... σημεία και έφυγε με προορισμό την πόλη της Φλόριντα, εξαγριώνοντας ταυτόχρονα τους Σέρβους, που με τη σειρά τους έχουν πρόσφατες τις μνήμες ενός άλλου παίκτη τους που έκανε κάτι παρόμοιο πέρσι.

Περίπου τέτοιον καιρό, πριν από έναν χρόνο, λίγο πριν τους τελικούς του σέρβικου πρωταθλήματος, ο κόουτς Ζέλικο Ομπράντοβιτς, έψαχνε τον Τρίσταν Βούκτσεβιτς, αλλά δεν τον έβρισκε. Ο Σερβοέλληνας φόργουορντ/σέντερ είχε πάει για προπονήσεις στην Ουάσινγκτον, επέστρεψε λίγο καιρό αργότερα και φέτος στα μέσα της σεζόν ζήτησε να αποδεσμευτεί και έγινε παίκτης των Ουίζαρντς -που εν τω μεταξύ τον είχαν επιλέξει στο Draft του 2023.

Τώρα, ο Καμπόκλο λίγο πριν ξεκινήσει η σειρά των τελικών με τον Ερυθρό Αστέρα, αποχώρησε από το Βελιγράδι και η διοίκηση της Παρτίζαν εκτός του ότι έγινε έξαλλη, εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση.

«Ο Μπρούνο Καμπόκλο παραβίασε κατάφωρα πειθαρχικό κανονισμό του συλλόγου και αποχώρησε οικειοθελώς από την ομάδα πριν από τους τελικούς του εγχώριου πρωταθλήματος. Ο παίκτης ταξίδεψε στο Ορλάντο χωρίς την άδεια του συλλόγου και χωρίς καμία ειδοποίηση», ανέφερε αρχικά η Παρτίζαν, που ξεκαθάρισε πως «η ομάδα μας δεν έχει αποδεχτεί ποτέ τέτοιες κινήσεις παικτών στην ιστορία της και θα λάβει όλα τα νομικά μέτρα για να προστατεύσει τα συμφέροντά της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Οι Σέρβοι επανέλαβαν πως «αποχωρώντας οικειοθελώς, άφησε τους συμπαίκτες του χωρίς βοήθεια στους τελικούς και αμέσως από την πλευρά μας κινήσαμε πειθαρχική διαδικασία εναντίον του».

Αποκαλύφθηκαν το μπάτζετ και οι προθέσεις της ομάδας του Ντουμπάι που θα αγωνίζεται στην Αδριατική Λίγκα
ABA LIGA

12:05 - 31.05.2024

Αποκαλύφθηκαν το μπάτζετ και οι προθέσεις της ομάδας του Ντουμπάι που θα αγωνίζεται στην Αδριατική Λίγκα

O τζένεραλ μάνατζερ της Ντουμπάι, Ντέγιαν Καμενγιάσεβιτς, που εν πολλοίς χρεώνεται την είσοδο των Αράβων στην Αδριατική Λίγκα, ενημέρωσε για τον προϋπολογισμό του συλλόγου, για προπονητή που θα έχει, αλλά για τις επαφές με την Euroleague.

Επίσης σημείωσαν πως «προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε εικασία στους φιλάθλους μας, η Παρτίζαν επιβεβαιώνει ότι οι οικονομικές υποχρεώσεις έναντι του Μπρούνο Καμπόκλο έχουν διευθετηθεί έγκαιρα και ότι τα χρήματα δεν μπορούν να είναι η αιτία της οικειοθελούς αποχώρησής του. Αυτή τη στιγμή, ο σύλλογος έχει μια επιλογή στο συμβόλαιο να κρατήσει τον παίκτη για την επόμενη σεζόν και η αποφάσεις για περαιτέρω κινήσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες».

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Μπρούνο Καμπόκλο, φέτος έπαιξε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο επίπεδο της Euroleague και σε 27 αγώνες με την Παρτίζαν (τους 19 ως μέλος της πρώτης πεντάδας) κατέγραψε στη στατιστική του 9,4 πόντους με 50% στα τρίποντα, 4 ριμπάουντ σε 19'29'' χρόνο συμμετοχής.