Ντιλικινά: «Ο Λεσόρ μου είπε όσα έπρεπε να ξέρω για την Παρτίζαν»

Φρανκ Ντιλικινά - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Ντιλικινά: «Ο Λεσόρ μου είπε όσα έπρεπε να ξέρω για την Παρτίζαν»

Ευτυχία Οικονομίδου 21:19 - 26.08.2024 / Ανανεώθηκε: 21:19 - 26.08.2024

Ο Φρανκ Ντιλικινά μίλησε στην κάμερα της Παρτίζαν και αποκάλυψε πως ο Ματίας Λεσόρ του έδωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες πριν συμφωνήσει με τη σέρβικη ομάδα.

Ο Φρανκ Ντιλικινά αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Παρτίζαν με τον Γάλλο γκαρντ να ενσωματώνεται στην προετοιμασία της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, όπου οι «τρικολόρ» κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο μετά την ήττα από την Team USA στον μεγάλο τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης.

Ο 26χρονος γκαρντ με καριέρα στο NBA είναι κοντά με τον συμπαίκτη του στην εθνική Γαλλίας, Ματίας Λεσόρ, ο οποίος ήταν εκείνος που τον προέτρεψε να υπογράψει με την Παρτίζαν. Είναι γνωστή εξάλλου η στενή σχέση αγάπης που δένει τον σέντερ του Παναθηναϊκού με τους Σέρβους, κάτι που ο ίδιος δεν έκρυψε ποτέ.

Σε συνέντευξή του στην κάμερα της ομάδας, ο Ντιλικινά αποκάλυψε τα λόγια του Λεσόρ, αλλά και την ανυπομονησία που έχει για να συνεργαστεί με τον κόουτς Ομπράντοβιτς και για να δει τους θερμούς φιλάθλους της Παρτίζαν.

Το μήνυμα του Λεσόρ στον Ντιλικινά: «Τώρα η σειρά σου...»
EUROLEAGUE

14:25 - 20.08.2024

Το μήνυμα του Λεσόρ στον Ντιλικινά: «Τώρα η σειρά σου...»

Ο Ματίας Λεσόρ του Παναθηναϊκού, που συνδέεται συναισθηματικά με την Παρτίζαν και τους φιλάθλους της, έστειλε ένα μήνυμα στον συμπατριώτη του Φρανκ Ντιλικινά εν όψει της πρώτης του σεζόν με την ομάδα του Βελιγραδίου.

Οι δηλώσεις του Φρανκ Ντιλικινά:

«Μόλις έφτασα στο Βελιγράδι, ο κόσμος άρχισε να μου λέει για τον Ματίας (σ.σ. Λεσόρ). Ξέρω πόσο σπουδαίος ήταν εδώ και τι έκανε για την ομάδα, για το Βελιγράδι, για την Παρτιζάν. Είναι μια απίστευτη, πολύ επιτυχημένη ιστορία! Με βοήθησε πολύ. Μου έδωσε κάποιες συμβουλές πριν υπογράψω. Μου είπε όλα όσα χρειαζόμουν να ξέρω, τι είδους παιχνίδι αρέσει στον προπονητή μας, τι είδους ανταγωνισμός υπάρχει εδώ. Είναι απλώς ο Ματίας», είπε χαρακτηριστικά ο Ντιλικινά.

Για το τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος από εκείνον: «Ελπίζω να είμαι ο πραγματικός εαυτός μου. Θα δώσω τα πάντα για αυτή τη φανέλα και την ομάδα. Όταν ερχόμαστε εμείς οι Γάλλοι παίκτες εδώ, όταν βλέπουμε το πάθος και την αγάπη των φιλάθλων για την ομάδα και το μπάσκετ, το νιώθουμε και το σεβόμαστε. Όταν βγαίνουμε στο γήπεδο με τέτοιους οπαδούς, νιώθουμε ότι είμαστε όλοι έτοιμοι για πόλεμο. Είναι στο χαρακτήρα μας να κάνουμε το καλύτερο δυνατό όταν είμαστε στο παρκέ Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να εκπροσωπήσω αυτή την ομάδα, το πάθος είναι η λέξη για την οποία ξεκίνησα να ασχολούμαι με το μπάσκετ. Αυτό μπορεί να γίνει εδώ, καταβάλλω μεγάλη προσπάθεια και δουλειά, και όταν βλέπεις αυτή την ατμόσφαιρα, όλα βγάζουν νόημα».

Για τη νέα του ομάδα και τους συμπαίκτες του: «Μόλις μαθαίνουμε να παίζουμε μαζί, ακόμα γνωριζόμαστε. Οι πρώτες μέρες πήγαν υπέροχα. Η προπόνηση ήταν σημαντική για να δεθούμε μεταξύ μας. Όσο για τον ρόλο μου, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και στις δύο πλευρές του παρκέ. Είμαι σίγουρος ότι ο προπονητής θα κάνει ό,τι ξέρει για να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τους παίκτες και να τους βάλει στη σωστή θέση», υπογράμμισε στο τέλος ο πρώην NBAer.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!