Ο Ντουέιν Ουάσινγκτον άλλαξε τρεις ομάδες σε 24 ώρες και τώρα αποδεσμεύεται από τη Σάρλοτ για να επιστρέψει στην Παρτίζαν

Ο Ντουέιν Ουάσινγκτον άλλαξε τρεις ομάδες σε 24 ώρες και τώρα αποδεσμεύεται από τη Σάρλοτ για να επιστρέψει στην Παρτίζαν

Γιώργος Γαβριλάκης 12:52 - 08.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:04 - 08.10.2024

Η Παρτίζαν αρχικά αποχαιρέτησε τον Ντουέιν Ουάσινγκτον, ο οποίος ξαφνικά βρέθηκε στο NBA, αλλά η παραμονή του εκεί αναμένεται να είναι ολιγοήμερη. Έπαιξε ένα preseason ματς με τους Σάρλοτ Χόρνετς και αναμένεται να επιστρέψει πίσω στο Βελιγράδι για την πρώτη του ευρωπαϊκή σεζόν.

Κι ενώ είχε εγκατασταθεί για τα καλά στο Βελιγράδι, ο Ντουέιν Ουάσινγκτον χωρίς να το περιμένει ούτε και ο ίδιος, επέστρεψε στο NBA, με μία τρομερά παράξενη συνθήκη. Αυτή αφορούσε την ανταλλαγή του Καρλ-Άντονι Τάουνς και οι Νικς για να αποκτήσουν τον 28χρονος σταρ της Μινεσότα και για να ισορροπήσουν τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας, αναγκάστηκαν να πληρώσουν το buy out του Ουάσινγκτον στο συμβόλαιό του με την Παρτίζαν.

Έτσι, οι Νεοϋορκέζοι τον απέκτησαν για λίγο, αμέσως τον έστειλαν στους Σάρλοτ Χόρνετς που ήταν η τρίτη ομάδα της ανταλλαγής με κεντρικό πρόσωπο τον Τάουνς και πλέον οι Σφήκες έχουν αποφασίσει πως θα τον αποδεσμεύσουν. Όταν συμβεί αυτό, τότε ο Ντουέιν Ουάσινγκτον θα περάσει και πάλι τον Ατλαντικό και θα προσγειωθεί ξανά στο Βελιγράδι. Κάτι που αναμένεται ακόμα και εντός της εβδομάδας.

Το ταμείον είναι... μείον: Η Μπαρτσελόνα έχει ετήσια ελλείματα δεκάδων εκατομμύριων ευρώ
EUROLEAGUE

11:59 - 08.10.2024

Το ταμείον είναι... μείον: Η Μπαρτσελόνα έχει ετήσια ελλείματα δεκάδων εκατομμύριων ευρώ

Μόνο το τμήμα μπάσκετ της Μπαρτσελόνα για την περασμένη αγωνιστική περίοδο είχε οικονομικές ζημιές 10,3 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τη σεζόν 2024-2025, σύμφωνα με την ανάλυση του 2Playbook, ολόκληρος ο οργανισμός των Καταλανών θα έχει έλλειμα ύψους 36 εκατομμυρίων! Και δεν είναι καν το μεγαλύτερο ποσό από το 2021 μέχρι σήμερα...

Στο μεσοδιάστημα o 24χρονος Αμερικανός, αγωνίστηκε σε ένα preseason ματς των Χόρνετς και μάλιστα αυτός ήταν ο λόγος που η ομάδα του έχασε από τους Νιου Γιορκ Νικς με 111-109. Αγωνίστηκε 8 λεπτά, έβαλε 7 πόντους, αλλά σχεδόν με την εκπνοή του αγώνα κέρδισε φάουλ την ώρα που εκτελούσε τρίποντο. Πήγε στη γραμμή των ελευθέρων βολών για να δώσει τη νίκη, αλλά ήταν άστοχος. Έχασε την πρώτη, την δεύτερη και ηθελημένα την τρίτη βολή.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Αυτή μάλλον ήταν η πρώτη και η τελευταία εμφάνισή του με τους Χόρνετς. Σύντομα πρόκειται να επανατοποθετηθεί στο ρόστερ της Παρτίζαν και θα βρίσκεται υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αν όχι μέχρι το Σαββατοκύριακο, τότε την επόμενη εβδομάδα.