Ένας πρώην παίκτης του Ερυθρού Αστέρα στο «στόχαστρο» της Παρτίζαν
i

© EuroLeague Basketball

Ένας πρώην παίκτης του Ερυθρού Αστέρα στο «στόχαστρο» της Παρτίζαν

Γιώργος Γαβριλάκης 10:40 - 24.06.2024 / Ανανεώθηκε: 10:45 - 24.06.2024

Ο Όγκνιεν Ντόμπριτς, επί σειρά ετών παίκτης του Ερυθρού Αστέρα, έχει συμβόλαιο με την Βίρτους Μπολόνια που δεν αποκλείεται να λυθεί. Κι αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν αποκλείεται να τον καλέσει στην Παρτίζαν!

Το θρυλικό (έως και... αστείο, πλέον) ελληνικής προέλευσης και έμπνευσης «Πρόεδρε έλα με φόρα...», φαίνεται ως κάτι το ρεαλιστικό, όσον αφορά στον Οστόγια Μιχαϊλοβιτς. Πρόκειται για τον επικεφαλής της διοίκησης της Παρτίζαν, ο οποίος μέσα σε λίγες μέρες έχει εγκρίνει και έχει ολοκληρώσει δύο σημαντικές αποδεσμεύσεις παικτών (του Κέβιν Πάντερ και του Ζακ ΛεΝτέι), αλλά ταυτόχρονα έχει ανακοινώσει ήδη την προσθήκη τριών νέων προσώπων που τη νέα αγωνιστική περίοδο θα βρίσκονται στη διάθεση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο ένας έρχεται κατευθείαν από το ΝΒΑ και είναι ο Γάλλος γκαρντ, Φρανκ Ντιλικινά, ενώ ο Ίφε Λούντμπεργκ έφυγε από την Βίρτους Μπολόνια για να εγκατασταθεί στο Βελιγράδι, εκεί όπου επιστρέφει ο Βάνια Μαρίνκοβιτς, ο οποίος αποδεσμεύτηκε από την Μπασκόνια.

Υπάρχει όμως, πολύ... μέλλον στο καλοκαίρι, βρισκόμαστε ακόμα στον πρώτο θερινό μήνα και η Παρτίζαν άμεσα σκοπεύει να ανακοινώσει κι άλλον παίκτη. Οι φήμες περί ενδιαφέροντος προς τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος έχουν ήδη ξεσπάσει στη Σερβία, για έναν παίκτη που ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του πορεία από την Παρτίζαν, μόνο που ο Αμερικανός γκαρντ έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και μάλλον θα το... τιμήσει.

Τα συμβόλαια που «έσπασαν» και αυτά που είναι ήδη... ραγισμένα - Αποδεσμεύσεις στην Euroleague και αλλαγές πλάνων
EUROLEAGUE

09:24 - 23.06.2024

Τα συμβόλαια που «έσπασαν» και αυτά που είναι ήδη... ραγισμένα - Αποδεσμεύσεις στην Euroleague και αλλαγές πλάνων

Οι ανακατατάξεις και οι μεταγραφές στις ομάδες της Euroleague δεν αφορούν μόνο τους ελεύθερους και τους μη πολιορκημένους. Αφορά και αυτούς που έχουν συμβόλαιο με τις νυν ομάδες τους -αλλά όχι για πολύ ακόμα. Ήδη επτά ενεργές συμφωνίες «έσπασαν» και θα ακολουθήσουν κι άλλες. Ο Ερυθρός Αστέρας έχει διώξει τους περισσότερους μέχρι στιγμής, αλλά η Παρτίζαν τον ανταγωνίζεται...

Έτσι, προέκυψε ένας άλλος στόχος, σε λίγο διαφορετική θέση και με τελείως διαφορετικό background. Πρόκειται για τον Όγκνιεν Ντόμπριτς, ο οποίος επίσης έχει συμβόλαιο σε ισχύ, αλλά είναι πολύ πιθανότερο αυτός να φύγει από την Βίρτους Μπολόνια, σε σχέση με πιθανή αποχώρηση του Γκος από τον Ολυμπιακό.

Ο 29χρονος Ντόμπριτς, ο οποίος αγωνίζεται ως σμολ φόργουορντ και ως σούτινγκ γκαρντ, το 2023 πήγε στην Βίρτους και τώρα η ομάδα του ιταλικού βορρά που δεν είναι άνετη οικονομικά και που θέλει να κρατήσει τον Τόρνικε Σενγκέλια στις τάξεις της, δεν θα έλεγε απαραίτητα «όχι» στην περίπτωση αποδέσμευσης του Σέρβου.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει το όνομά του σημειωμένο στις λίστες του, γεγονός που μπορεί να μην ενθουσιάζει τους οπαδούς της Παρτίζαν, αλλά αγωνιστικά στο μυαλό του «Ζοτς» ο συγκεκριμένος παίκτης είναι μία αξιόλογη περίπτωση. Το «ελάττωμά» του (εξ ου και ο μη ενθουσιασμός των οπαδών) είναι πως αποτελεί γέννημα-θρέμμα του Ερυθρού Αστέρα και με τους «αιώνιους εχθρούς» έχει αγωνιστεί για σχεδόν μία δεκαετία.