O Ομπράντοβιτς φέτος στην Παρτίζαν έκανε ό,τι και το 1995 στη Ρεάλ Μαδρίτης
i

Ζέλικο Ομπράντοβιτς / © IMAGO

O Ομπράντοβιτς φέτος στην Παρτίζαν έκανε ό,τι και το 1995 στη Ρεάλ Μαδρίτης

Γιώργος Γαβριλάκης 10:07 - 09.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:09 - 09.09.2024

Σε συνέντευξή του σε σέρβικο μέσο, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, σε ερώτηση για τις πάρα πολλές αλλαγές στο ρόστερ της Παρτίζαν, θύμισε πως «το ίδιο είχε συμβεί πριν από 29 χρόνια στη Μαδρίτη».

Η αλήθεια είναι πως αν φέτος κάτι θα θυμίζει την περσινή Παρτίζαν, αυτό το... κάτι έχει να κάνει με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Διότι, κατά τα άλλα η ομάδα του Βελιγραδίου έχει αλλάξει σχεδόν ολοκληρωτικά το ρόστερ της.

Ο Κέβιν Πάντερ πήγε στην Μπαρτσελόνα, ο Ζακ ΛεΝτέι στη Μιλάνο, ο Αλέξα Αβράμοβιτς επέλεξε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Πι Τζέι Ντοζίερ επέστρεψε στο NBA. Παίκτες που είχαν ή δεν είχαν συμβόλαιο με την Παρτίζαν, είτε γιατί το ήθελαν, είτε γιατί η ομάδα το επέλεξε, αποχώρησαν. Και οι προαναφερόμενοι δεν ήταν οι μόνοι. Την ίδια πορεία ακολούθησαν οι Φρανκ Καμίνσκι, Τζέιμς Νάναλι, που δεν έχουν βρει ακόμα ομάδα, αλλά και οι Τζέιλιν Σμιθ, Ντανίλο Άντζουσιτς, Ούρος Τριφόνοβιτς, αλλά και ο Άλεν Σμάιλαγκιτς, ο οποίος όπως αποκαλύφθηκε είχε έναν ιδιαίτερο λόγο που τον έκανε να απομακρυνθεί από το Βελιγράδι.

Προφανώς και αποκτήθηκαν ισχυρά ονόματα. Από τους NBAers Αλεξέι Ποκουσέφσκι, Φρανκ Ντιλικινά, Κάρλικ Τζόουνς και Ντουέιν Ουάσινγκτον, μέχρι παίκτες με εμπειρία στην Euroleague και ιδιαίτερα χαρίσματα: Άιζακ Μπόνγκα, Ίφε Λούντμπεργκ, Βάνια Μαρίνκοβιτς, Ταϊρίκ Τζόουνς, Μπράντον Ντέιβις.

Η συνολική εικόνα όμως, «μοιάζει με αυτό που συνέβη το 1995 στη Μαδρίτη», είπε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο σέρβικο μέσο Sport Klub. «Όταν τότε κατακτήσαμε με την Ρεάλ την Euroleague, το καλοκαίρι που ακολούθησε άλλαξα όλη την ομάδα». Θύμισε πως «έφυγε ο Άρβιντας Σαμπόνις για το NBA και κάναμε αν θυμάμαι καλά 8 ή 9 μεταγραφές». Οπότε στο τεράστιο πεδίο της εμπειρίας του, υπάρχει και αυτή η συνθήκη, που μάλιστα δεν ήταν η μοναδική φορά στην καριέρα του συνέβη.

«Κάτι παρόμοιο έγινε και μία χρονιά στη Φενέρμπαχτσε. Όχι με τόσους παίκτες βέβαια», πρόσθεσε καθώς φέτος έχει 14 νέους στο ρόστερ του! Μάλλον ρεκόρ για τον ίδιο. Κατέληξε πάντως πως, «ευχαρίστησα όποιον ήταν μαζί μας πέρσι, μία νέα ομάδα χτίστηκε και όλα τα νέα παιδιά χρειάζονται υποστήριξη».