Η Παρτίζαν βρίσκεται ένα βήμα πριν την απόκτηση του Ποκουσέφσκι (vid)
i

© imago

Η Παρτίζαν βρίσκεται ένα βήμα πριν την απόκτηση του Ποκουσέφσκι (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:48 - 12.08.2024 / Ανανεώθηκε: 12:24 - 12.08.2024

Σύμφωνα με σέρβικα δημοσιεύματα, η Παρτίζαν, που διεκδικεί εδώ και εβδομάδες τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι, είναι έτοιμη να συμφωνήσει μαζί του οριστικά και ο 22χρονος Σέρβος να επιστρέψει στην Ευρώπη, έπειτα από τέσσερις σεζόν στο NBA.

Από τις αρχές του καλοκαιριού, η Παρτίζαν είχε ξεκινήσει τις επαφές της με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού και NBAer, Αλεξέι Ποκουσέφσκι. Μόνο που τώρα, σύμφωνα με το σύνολο των σέρβικων μέσων μαζικής ενημέρωσης, η ομάδα του Βελιγραδίου είναι έτοιμη να ολοκληρώσει τις συζητήσεις και να αποκτήσει τον 22χρονο Σέρβο γκαρντ/φόργουορντ.

Ο Ποκουσέφσκι έφυγε από τον Ολυμπιακό το 2020 και από τότε μέχρι προσφάτως εμφανιζόταν στον «μαγικό πλανήτη». Μάλιστα, υπήρξαν στιγμές που ξεχώρισε με τον τρόπο που αγωνιζόταν ως περιφερειακός, ακόμα και ως οργανωτής, με τα 213 εκατοστά του ύψους του.

Δεν μπόρεσε όμως, να καθιερωθεί ούτε στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ που ως rookie το 2020-21 έκανε την καλύτερή του σεζόν (8,2 πόντοι, 4,7 ριμπάουντ, 2,2 ασίστ), ούτε με την παρουσία του την περασμένη αγωνιστική περίοδο στους Σάρλοτ Χόρνετς (7.4 πόντοι, 4,4 ριμπάουντ και 1,7 ασίστ σε 18 ματς).

Οι Ράπτορς κλείνουν τα... κενά μετά την αποδέσμευση του Βεζένκοφ: Σκέφτονται έντονα τον Καμπόκλο της Παρτίζαν
NBA

10:26 - 12.08.2024

Οι Ράπτορς κλείνουν τα... κενά μετά την αποδέσμευση του Βεζένκοφ: Σκέφτονται έντονα τον Καμπόκλο της Παρτίζαν

Μετά την προσθήκη του Αγκολέζου σέντερ, Μπρούνο Φερνάντο, οι Τορόντο Ράπτορς εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στον συνονόματό του, Μπρούνο Καμπόκλο. Ο Βραζιλιάνος έχει συμβόλαιο με την Παρτίζαν, αλλά δεν είναι δεδομένο πως τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στο Βελιγράδι.

Τώρα είναι ελεύθερος και σκέφτεται περισσότερο την επιστροφή του στην Ευρώπη, παρά την παραμονή του στις ΗΠΑ. Αυτή τη συνθήκη είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί η Παρτίζαν, με σκοπό να τον κάνει... δικό της.

Μάλιστα, σύμφωνα με το σύνολο των σέρβικων ΜΜΕ, το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση της νέας συνεργασίας. Και είναι θέμα χρόνου (ίσως ημερών, αν όχι ορών) για να υπάρξουν οι αναμενόμενες εξελίξεις. Είναι χαρακτηριστικό πως ένας από τους βασικούς χορηγούς της Παρτίζαν, η Mozzart Bet, τον... έντυσε ήδη στα «μελανόλευκα».

Ο νεαρός Ποκουσέφσκι έχει γεννηθεί στο Βελιγράδι (το 2001) και συνδέεται με την πόλη, ενώ μεγάλωσε στο Νόβι Σαντ που βρίσκεται βορείως πολύ κοντά στην πρωτεύουσα της Σερβίας και ως ανήλικος αγωνιζόταν στις τοπικές Καντέτ, NS Σταρς και Βοϊβοντίνα.