Η Ρεάλ Μαδρίτης προστατεύεται από την αστυνομία σε κάθε βήμα της στο Βελιγράδι (gallery)

Τσους Ματέο

i

© sportal.rs

Η Ρεάλ Μαδρίτης προστατεύεται από την αστυνομία σε κάθε βήμα της στο Βελιγράδι (gallery)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:11 - 02.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:40 - 14.08.2024

Από τη στιγμή που έφθασε στο αεροδρόμιο, μέχρι να εγκατασταθεί στο ξενοδοχείο της, αλλά και σε όλες τις μετακινήσεις η αποστολή της Ρεάλ Μαδρίτης προστατεύεται από την σέρβικη αστυνομία και από τη διοίκηση της Παρτίζαν.

Το δρακόντεια μέτρα τα είχαν οργανώσει οι Σέρβοι πριν τα απαιτήσουν οι Ισπανοί. Η διοίκηση της Παρτίζαν, έχοντας στο μυαλό της να προστατεύσει με κάθε τρόπο την ομάδα της (κατ' αρχάς), που προηγείται με 2-0 επί της Ρεάλ Μαδρίτης, είχε κάνει σχετικές συστάσεις στους φιλάθλους για την αυστηρότητα που θα υπάρξει σε περίπτωση που θα δημιουργηθεί το... παραμικρό στην Stark Arena. Ταυτόχρονα είχε φροντίσει και για την ασφαλή διαμονή των φιλοξενούμενων, σε συνεργασία φυσικά με τις αστυνομικές δυνάμεις. 

Το δεύτερο ματς της σειράς, στιγματίστηκε με τα απαράδεκτα επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου, που δημιούργησαν ένα... πολεμικό κλίμα, που δεν έχει ξεχαστεί από τους οπαδούς της Παρτίζαν. Έχουν... ντύσει το Βελιγράδι με υβριστικά πανό και έχουν εκδηλωθεί με απειλές προς τους παίκτες της Βασίλισσας. Αυτή η ατμόσφαιρα έφερε σε εγρήγορση του Σέρβους και ειδικά τις Αστυνομικές δυνάμεις. 

Από τη στιγμή που η αποστολή της Ρεάλ Μαδρίτης προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Νίκολα Τέσλα», οι αρχές φρόντισαν να μην έρθουν σε επαφή με κανέναν, τους συνόδευσαν μέχρι το ξενοδοχείο, ενώ σε κάθε μετακίνηση από και προς το γήπεδο υπάρχουν πολλές δυνάμεις που τους ακολουθούν. 

Σε αυτό το τοπίο θα περάσουν τις επόμενες ώρες τους, ελπίζοντας πως θα παραμείνουν για ένα τριήμερο στο Βελιγράδι. Διότι, αν φύγουν από εκεί το βράδυ της Τρίτης, αυτό θα σημαίνει ότι θα έχουν χάσει και στο τρίτο παιχνίδι (2/5, 21:30, Novasports Prime) και θα έχουν αποκλειστεί από τη συνέχεια. 

Στην προσπάθειά τους για... επιβίωση πάντως, θα αγωνιστεί κανονικά ο Έντι Ταβάρες, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του, ενώ οι γηπεδούχοι θα έχουν διαθέσιμο τον Ντάντε Έξουμ, ο οποίος επιβίωσε από το χτύπημα του Γκερσόν Γιαμπουσέλε και βρίσκεται στη διάθεση του κόουτς Ζέλικο Ομπράντοβιτς.