Επίσημο: Τέλος από την Παρτίζαν ο Σμάιλαγκιτς

Άλεν Σμάιλαγκιτς

Επίσημο: Τέλος από την Παρτίζαν ο Σμάιλαγκιτς

Sportal newsroom 19:46 - 27.06.2024 / Ανανεώθηκε: 20:02 - 27.06.2024

Έπειτα από μια τριετία στο Βελιγράδι, για λογαριασμό της Παρτίζαν ο Άλεν Σμάιλαγκιτς αποχώρησε από τους «ασπρόμαυρους» και ετοιμάζεται να συνεχίσει την καριέρα του στην Ζαλγκίρις.

Το καλοκαίρι του 2021 άφησε το ΝΒΑ για να επιστρέψει στη χώρα του, για λογαριασμό της Παρτίζαν. Ο Άλεν Σμάιλαγκιτς συνέδεσε το όνομά του με την επιστροφή της ομάδας του Βελιγραδίου στην Euroleague και το κορυφαίο επίπεδο, καταφέρνοντας να κατακτήσει και το πρωτάθλημα της ABA Liga την σεζόν 2022-23.

Έπειτα από μια τριετία όμως στα ασπρόμαυρα, ο «Σμάιλι», που στο παρελθόν αγωνίστηκε στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, αποχώρησε από την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Η Παρτίζαν ανακοίνωσε το «αντίο» στον εκρηκτικό σέντερ, ο οποίος όμως δεν θα αργήσει να βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Ο Σμάιλαγκιτς θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ζαλγκίρις, καθώς έχει φτάσει σε συμφωνία με την ομάδα του Κάουνας για τα επόμενα δύο χρόνια, ενισχύοντας σημαντικά την φροντ λάιν των φιναλίστ του πρωταθλήματος Λιθουανίας. Οι «πράσινοι» θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω και η κίνηση απόκτησης του Σμάιλαγκιτς είναι στην κατεύθυνση αυτή.

Στα δύο χρόνια που αγωνίστηκε στην Euroleague ο Σέρβος σέντερ μέτρησε 5,7 πόντους, 2,1 ριμπάουντ και 57,7% στα σουτ εντός πεδιάς στα 61 παιχνίδια που φόρεσε την ασπρόμαυρη φανέλα, ερχόμενος κατά κύριο λόγο από την άκρη του πάγκου.

Η ομάδα του Βελιγραδίου ευχαρίστησε τον Σέρβο σέντερ για την συνεισφορά του στην ομάδα, χαράζοντας πλέον διαφορετικούς δρόμους.