Ο Κλάιμπερν ήταν... killer και «σκότωσε» την Παρτιζάν στο Βελιγράδι
i

Photo by Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball via Getty Images

Ο Κλάιμπερν ήταν... killer και «σκότωσε» την Παρτιζάν στο Βελιγράδι

Νίκος Καλαμπάκας 23:31 - 23.10.2024 / Ανανεώθηκε: 16:42 - 24.10.2024

Η Βίρτους Μπολόνια πέτυχε την πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση, αφού πέρασε από την έδρα της Παρτιζάν με σκορ 70-69.

Συγκλονιστικό ματς έγινε στην Belgrade Arena, εκεί όπου η Παρτιζάν υποδέχθηκε τη Βίρτους Μπολόνια, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Euroleague.

Οι δύο αντίπαλοι έδωσαν μεγάλες μάχες, με το σκορ να γράφει στο τέλος 69-70 και να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του Λούκα Μπάνκι, που χαμογέλασε για πρώτη φορά φέτος έπειτα από 5 ματς.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η Παρτιζάν μπροστά στο κοινό της μπήκε με αρκετό ενθουσιασμό στο παρκέ και αιφνιδίασε τους Ιταλούς. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήραν προβάδισμα 9 πόντων 4.45'' πριν τη λήξη της 1ης περιόδου (16-7), όμως οι Ιταλοί βρήκαν το σθένος να επιστρέψουν και μείωσαν σε 16-15, πριν οι Σέρβοι κάνουν σερί 4-0 για το 20-15 της 1ης περιόδου.

Η 2η περίοδος ήταν εξίσου δυναμική και για τους δύο αντιπάλους. Όποιο καλάθι έμπαινε από τις δύο πλευρές είχε απάντηση, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να προσπαθούν να πάρουν διαφορά ασφαλείας, αλλά να μην το καταφέρνουν. Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 37-32 και η Παρτιζάν δεν μπορούσε να νιώθει άνετη στο παρκέ.

Το τρίτο δεκάλεπτο δεν ήταν διαφορετικό. Η Βίρτους προσπαθούσε να πάρει τον ρόλο του οδηγού, όμως οι Σέρβοι δεν της το επέτρεπαν. Έτσι, στο 30' οι παίκτες του Ομπράντοβιτς προηγούνταν με 61-57 και όλα έδειχναν ότι η αναμέτρηση θα ήταν αμφίρροπη.

Ότι δεν κατάφερε επί τρεις περιόδους η ομάδα του Λούκα Μπάνκι, το κατάφερε στην 4η. Η Βίρτους έσφιξε την άμυνά της και τελικά προσπέρασε την Παρτιζάν (65-66), 3.41'' πριν τη λήξη του ματς.

Έκτοτε οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα σε ένα θρίλερ από αυτα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στη διοργάνωση. Το τελευταίο λεπτό ήταν δραματικό, με τον Ουίλ Κλάιμπερν να σκοράρει για το 69-70, 12.5'' πριν τη λήξη. Ακολούθησε άστοχη επίθεση της Παρτιζάν, λάθος επαναφορά από τον Χάκετ και τρίποντο του Ντιλικινά που δεν βρήκε ούτε στο σίδερο, με αποτέλεσμα οι Ιταλοί να πάρουν την πρώτη τους φετινή νίκη.

MVP

Ο Ουίλ Κλάιμπερν σταμάτησε στους 27 πόντους και ήταν ο άνθρωπος που με το δικό του καλάθι έκρινε την αναμέτρηση.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σε ένα τόσο κλειστό ματς, το τέλος είναι τα πάντα. Η Παρτιζάν ξεκίνησε δυνατά όμως όσο περνούσε η ώρα η Βίρτους ανέβασε την απόδοσή της και τελικά ευτύχησε να δει τον Κλάιμπερν να γράφει τον επίλογο του αγώνα. Αν ήταν πιο ψύχραιμη η γηπεδούχος ομάδα, ίσως χαμογελούσε αυτή, όμως τα δύο τελευταία σουτ των παικτών του Ομπράντοβιτς ήταν τραγικά...

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Η Μπολόνια υποδέχεται την Μπάγερν, ενώ η Παρτιζάν φιλοξενεί τη Μονακό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ PLAY BY PLAY ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ