Η μεγάλη επιστροφή στο Μεγάλο Μήλο: Ο θρυλικός Πάτρικ Γιούινγκ εντάσσεται και πάλι στους Νιου Γιορκ Νικς (vid)

Φωτ. IMAGO

Η μεγάλη επιστροφή στο Μεγάλο Μήλο: Ο θρυλικός Πάτρικ Γιούινγκ εντάσσεται και πάλι στους Νιου Γιορκ Νικς (vid)

Απόστολος Μαυράκης 10:02 - 05.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:07 - 05.10.2024

Ο θρύλος της ομάδας της Νέας Υόρκης, Πάτρικ Γιούινγκ, ανέλαβε το πόστο του «πρέσβη μπάσκετ» για τους Νικς, πράγμα που φάνηκε να τον χαροποιεί ιδιαιτέρως.

Ένας από τους κορυφαίους σέντερ που έχουν περάσει από τα αμερικανικά παρκέ αναμένεται να επιστρέψει στην ομάδα που τον ανέδειξε. Βέβαια, δεν μιλάμε για παίκτη που βρίσκεται στην δράση, αλλά όταν βρισκόταν έκανε... πράγματα και θαύματα με την φανέλα των Νικς.

Ο Αμερικανός γεννηθείς στην Τζαμαϊκά το 1962, Πάτρικ Γιούινγκ, γυρνάει πίσω στα παλιά του λημέρια στην Νέα Υόρκη. Αυτήν την φορά ωστόσο υπό ένα άλλο πόστο και συγκεκριμένα αυτό του Basketball Ambassador, ελληνιστί του... πρέσβη του μπάσκετ!

Το καθήκον του Γιούινγκ θα είναι ουσιαστικά να ασχολείται με τις δραστηριότητες γύρω από την προώθηση και το γενικότερο μάρκετινγκ της ομάδας, προσπαθώντας να αυξήσει την απήχησή της. Ενδεχομένως ο ίδιος να χρειαστεί να παραστεί και σε πολλά... events, προκειμένου να δηλώνει το «παρών» εκ μέρους των Νικς.

Ένα τέτοιο πόστο απαιτεί πάντα να έχει στο «τιμόνι» του έναν άνθρωπο ταυτισμένο με την ομάδα. Και φυσικά για τους Νικς δεν υπήρχε καταλληλότερο πρόσωπο από αυτό του Γιούινγκ, ο οποίος αποτέλεσε το νούμερο ένα pick της ομάδας στο Draft του 1985.

Ο ίδιος παρέμεινε κάτοικος Νέας Υόρκης για 15 ολόκληρα χρόνια από τότε, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να διακριθεί ομαδικά με τους Νικς. Όσον αφορά τις ατομικές διακρίσεις, ο Γιούινγκ είχε μπόλικες, όντας 11 φορές All-Star, ενώ το όνομα του έχει μπει αρκετές φορές σε καλύτερες (αμυντικές και μη) πεντάδες του NBA. Το 1985 μάλιστα, είχε ανακηρυχθεί rookie της χρονιάς.

H πλήρης δομή της ανταλλαγής του Τάουνς στη Νέα Υόρκη και τα όνειρα των Νικς για το πρώτο... δακτυλίδι μετά το 1973
NBA

13:00 - 02.10.2024

H πλήρης δομή της ανταλλαγής του Τάουνς στη Νέα Υόρκη και τα όνειρα των Νικς για το πρώτο... δακτυλίδι μετά το 1973

Οι Νικς ολοκληρώνουν τα διαδικαστικά για να επισημοποιηθεί η ανταλλαγή που θα τοποθετήσει στο ρόστερ τους τον Καρλ-Άντονι Τάουνς, ενώ ήδη στη Νέα Υόρκη πριν καν ενταχθεί το νέο τους αστέρι εστιάζουν στον στόχο τους, που είναι πλέον ξεκάθαρος: Η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κάτι που δεν έχουν πανηγυρίσει οι Νεοϋορκέζοι τα τελευταία 51 χρόνια!

Παρόλη την προσπάθεια που κατέβαλλε ο Γιούινγκ και οι Νικς, ο Τζόρνταν και η «παρέα» του αποτελούσαν «κακό δαίμονα» για εκείνους, κυριαρχώντας στην δεκαετία του '90 και μην αφήνοντας τους αντίπαλούς του να πλησιάσουν το... δαχτυλίδι.

Οι δυο τελευταίες σεζόν του Γιούινγκ (2000-2002) ήταν μακριά από την Νέα Υόρκη, χωρίς μάλιστα να καταφέρνει κάτι αξιοσημείωτο με τους Σιάτλ Σούπερσονικς και τους Ορλάντο Μάτζικ. Σε εθνικό παρόλα αυτά επίπεδο, αποτέλεσε μέρος της Dream-Team, έχοντας κερδίσει το χρυσό μετάλλιο με τις Η.Π.Α. το 1984 και το 1992 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες και της Βαρκελώνης αντίστοιχα.

Ο Γιούινγκ φάνηκε πως χάρηκε ιδιαιτέρως με την πρόσληψή του ως Basketball Ambassador, δηλώνοντας τα εξής: «Όπως είπα και την ημέρα που η φανέλα μου με τον αριθμό 33 υψώθηκε στην οροφή του Maddison Square Garden, θα είμαι πάντα ένας «Νικ» και ένας Νεοϋορκέζος. Δεν μπορώ να περιμένω να αρχίσω να δουλεύω από αυτό το πόστο και να είμαι πίσω στον οργανισμό που αγαπώ τόσο πολύ.

Το «Garden» ήταν για πάντα το σπίτι μου και δεν βλέπω την ώρα να συνεργαστώ με τον Λέον Ρόουζ, τον κόουτς Τιμποντό, την ομάδα και οποιονδήποτε άλλον που καθιστά ιδιαίτερο αυτό το μέρος».