Πάτρικ Μπέβερλι: «Οταν πήγα στο ΝΒΑ έπρεπε να πληρώσω πολλά λεφτά, γι’ αυτό έμενα με τη μάνα μου»
i

O Πάτρικ Μπέβερλι από το 2009 / © Intime

Πάτρικ Μπέβερλι: «Οταν πήγα στο ΝΒΑ έπρεπε να πληρώσω πολλά λεφτά, γι’ αυτό έμενα με τη μάνα μου»

Γιώργος Γαβριλάκης 11:26 - 02.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:51 - 20.08.2024

Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε από το ουκρανικό πρωτάθλημα, έπαιξε στον Ολυμπιακό και στη Ρωσία. Πριν από μία δεκαετία βρέθηκε στο ΝΒΑ και ως παίκτης των Λέικερς πλέον, αναλογίστηκε την πορεία του μέχρι την καθιέρωση στον «μαγικό πλανήτη».

Ο Πάτρικ Μπέβερλι από το 2013 μέχρι σήμερα, δηλαδή εδώ και μία δεκαετία, βρίσκεται στο ΝΒΑ. Μάλιστα, ο γκαρντ των Λ.Α. Λέικερς έχει εξελιχθεί σε μία φιγούρα με πολλαπλό ενδιαφέρον στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. 

Κατ’ αρχάς είναι πολύ καλός αμυντικός, ενώ ενδιαφέρον έχουν οι δηλώσεις και οι απόψεις του περί μπάσκετ, αλλά και γενικώς και αορίστως. Επίσης, οι τσακωμοί του στο παρκέ έχουν μείνει στην ιστορία! 

Για να πατήσει όμως, το πόδι του στον «μαγικό πλανήτη», ο 34χρονος πλέον Μπέβερλι, χρειάστηκε να γνωρίσει πόλεις και χώρες που αγνοούσε την ύπαρξή τους. Χρειάστηκε επίσης και να πληρώσει ένα σκασμό λεφτά για να αποδεσμευτεί και να επιστρέψει στην πατρίδα του. 

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς έσπασε τη στεφάνη, αλλά μην φανταστείτε πως την γκρέμισε όπως το 1993 ο Σακίλ Ο’Νιλ (vids)
NBA

09:52 - 02.01.2023

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς έσπασε τη στεφάνη, αλλά μην φανταστείτε πως την γκρέμισε όπως το 1993 ο Σακίλ Ο’Νιλ (vids)

Η στεφάνη δεν άντεξε στη δύναμη που έβαλε ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς των Σέλτικς και στράβωσε. Μικρό το κακό, γιατί ο Σακίλ Ο’Νιλ κάποτε και ο πρωτοπόρος Ντάριλ Ντόουκινς την κατεδάφιζαν ολόκληρη. Έσπαγαν και το ταμπλό καμιά φορά!

Στην… παγωμένη μπανιέρα του Κέβιν Χαρτ

Το 2008 σε ηλικία 20 χρονών βρέθηκε στην Ουκρανία και έβαλε τη φανέλα της Ντίπρνο. Αυτή ήταν η πρώτη του επαγγελματική εμπειρία και ακολούθησε μία χρονιά στον Πειραιά. 

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, προπονητής του Ολυμπιακού τότε, τον έφερε στη χώρα μας και ο Μπέβερλι άρχισε να αναπτύσσεται. Πέρασε στη συνέχεια άλλη μία σεζόν στην Ευρώπη (2011-2012) με τη ρώσικη Σπάρτακ Αγίας Πετρούπολης, πριν επαναπατριστεί και γίνει rookie το 2013 με τους Χιούστον Ρόκετς.

Όλη αυτή του την πορεία θυμήθηκε και αναλογίστηκε ως καλεσμένος στην εκπομπή Cold As Balls, που παρουσιάζει σε… παγωμένες συνθήκες ο κωμικός Κέβιν Χαρτ

Ο παρουσιαστής και ο Μπέβερλι, όπως το concept ορίζει μπήκαν σε μία μπανιέρα με παγάκια και άρχισαν την κουβέντα. 

«Στα πρώτα μου χρόνια και από τη στιγμή που κόπηκα ως rookie από το ΝΒΑ, αποφάσισα να επικεντρωθώ στην ευρωπαϊκή μου καριέρα», θυμήθηκε ο Μπέβερλι. «Είπα μέσα μου: “δεν πειράζει θα παίξω εδώ, θα σαρώσω και θα γυρίσω στις ΗΠΑ πιο έτοιμος και πιο δυνατός”», πράγμα που συνέβη είναι η αλήθεια, αλλά οι δυσκολίες ήταν πολλές. Και κατ’ αρχάς οικονομικές. 

«Πριν με καλέσουν οι Χιούστον Ρόκετς να υπογράψω μαζί τους», εξήγησε, «είχα υπογράψει τριετή ανανέωση με τη Σπάρτακ Αγίας Πετρούπολης. Τρία χρόνια για τρία εκατομμύρια δολάρια. Δεν υπήρχε στη συμφωνία ομως, buy out και για να φύγω έπρεπε να εισπράξει η ομάδα 1,6 εκατομμύρια δολάρια. Οταν ο ατζέντης μου μού εξήγησε ότι το Χιούστον μπορεί να πληρώσει μόνο τις 250.000, έκανα τον υπολογισμό και με έπιασε η ψυχή μου». Ρώτησε αμέσως τους συνεργάτες του και τους λογιστές του και του είπαν ότι «πρέπει να πληρώσω από την τσέπη μου σχεδόν ενάμιση εκατομμύριο». Έτσι λοιπόν, πήρε δάνειο και του έμεναν ελάχιστα συμβόλαιο από το μισθό του στους Ρόκετς για να βγάλει το μήνα. Μάλιστα, ήταν τόσο λίγα που «έμενα με τη μάνα μου. Εκείνη το πρωί ξύπναγε και πήγαινε στη δουλειά και εγώ ξύπναγα και πήγαινα στο γήπεδο για προπόνηση». Κι όταν γύριζε στο σπίτι «φώναζα, τι έχουμε για φαγητό;». Το ίδιο όπως τότε που πηγαινε σχολείο στο Σικάγο του Ιλινόις, εκεί όπου μεγάλωσε…

Το «Cold as balls» με τον Κέβιν Χαρτ και τον Πάτρικ Μπέβερλι